Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Toto nie! Legendárny herec Michael Caine (81) chce ukončiť kariéru!
Zdielať na

Toto nie! Legendárny herec Michael Caine (81) chce ukončiť kariéru!

Zdroj: Isifa

Anglický herec Michael Caine tvrdí, že ak sa mu do rúk nedostane scenár, ktorý by ho zaujal, nemá problém odísť do penzie. Podľa svojich slov dosiahol už všetko, po čom túžil.

Michael Caine sa pomaly chystá do dôchodku! Najnovšie vyhlásenie obľúbeného herca, ktorý poľahky predvádza herecké umenie aj po osemdesiatke, jeho fanúšikov nepotešilo!

"Nateraz nemám žiadne ambície... všetko, čo robím, je, že pracujem na filmoch, na ktorých naozaj chcem. Ak nedostanem scenár, ktorý by ma ohúril, skončím v decembri hneď po tom, ako dokončím posledný film. Do každého filmu sa púšťam s určitým cieľom. Vždy to bolo buď dostať Oscara alebo zarobiť, to sú dva dôvody, pre ktoré robím filmy. Už mám dva Oscary a mám aj nejaké peniaze, takže som v pohode," uviedol herec v relácii Newsnight, ktorú vysiela britská televízia BBC.

Michael Caine by mal v decembri nakrúcať pokračovanie snímky Podfukári (2013), v ktorom si zahrá otca Daniela Radcliffea. Premiéra filmu o kúzelníkoch by sa mala do amerických kín dostať v júni 2016. Žiadne iné pracovné ponuky momentálne nemá Caine dohodnuté.

Michael Caine zaujal ako komorník Alfred vo filmoch o Batmanovi

Isifa

Rytier Michael Caine

Michael Caine sa počas kariéry objavil vo vyše 150 filmoch a seriáloch. Herecky zaujal vojnovým filmom Zulu (1964), o dva roky neskôr zažiaril vo filme Alfie. Postava sukničkára Alfieho mu zabezpečila komerčný úspech a nomináciu na Oscara.

Na prestížnu zlatú sošku ho nominovali aj za filmy Stopár (1972), Výchova Rity (1983) a Tichý Američan (2002), pričom za snímky Hana a jej sestry (1986) a Pravidlá muštárne (1999) mu sošku aj udelili.

Michael Caine vo filme Alfie

Isifa

Okrem toho je známy aj ako agent Harry Palmer, ktorého stvárnil vo viacerých filmoch vrátane Pohrebu v Berlíne (1966). Od roku 2000 sa objavil v snímkach ako Austin Powers v Zlatom úde (2002), Potomkovia ľudí (2006), Počiatok (2010) či Podfukári (2013). Fanúšikovia Batmana ho môžu poznať ako verného komorníka Alfreda z trilógie Christophera Nolana.

V roku 1973 sa Michael Caine oženil s modelkou Shakirou Baksh, manželia majú dcéru menom Natasha Haleema. V roku 2000 mu kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul.

Michael Caine a jeho manželka Shakira Baksh

Isifa

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie