Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nových Pirátov Karibiku budú nakrúcať v Austrálii
Zdielať na

Nových Pirátov Karibiku budú nakrúcať v Austrálii

Zdroj: Facebook/Pirrots from Carribean

Nakrúcanie piatej časti Pirátov Karibiku by sa malo začať vo februári 2015 v austrálskom štáte Queensland. Úlohu kultového kapitána Jacka Sparrowa si zopakuje Johnny Depp (50).

Ďalšie pokračovanie pirátskej série s názvom Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales sa bude nakrúcať v Austrálii. Tvorcovia filmu získali od austrálskej vlády stimul vo výške 18,9 milióna dolárov!

"Tento film bude najväčšou medzinárodnou hranou snímkou, ktorá vznikla v Austrálii. Upriami pohľady na Austráliu ako na jednu z hlavných filmových destinácií," zdôvodnil finančný dar austrálsky minister pre umenie George Brandis.

"V štáte Queensland sme nakrúcali pred niekoľkými rokmi a mali sme dobré skúsenosti. Teším sa, že sa tam vrátim," uviedol producent Jerry Bruckheimer, ktorý stojí za všetkými doterajšími filmami slávnej pirátskej série.

"S oceánom, plážami, džungľou - Queensland má neuveriteľnú škálu prírodných prostredí, ktoré sa pre nových Pirátov Karibiku hodia," prezradil ďalej známy producent.

Nakrúcanie filmu Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales by sa malo začať vo februári 2015. Úlohu kapitána Jacka Sparrowa si zopakuje Johnny Depp, mená ostatných hercov a herečiek zatiaľ nezverejnili. Spoločnosť Disney plánuje svetovú premiéru na júl 2017.

Úspešní piráti

Prvý film série s názvom Piráti Karibiku: Kliatba Čiernej perly prišiel do kín v roku 2003. Snímka si vyslúžila päť nominácií na Oscara vrátane kategórie Najlepší herec v hlavnej úlohe, na ktorú bol nominovaný Johnny Depp.

Vďaka stvárneniu Jacka Sparrowa si Depp na konto pripísal aj nomináciu na Zlatý glóbus. V roku 2006 malo premiéru pokračovanie jednotky s podnázvom Truhlica mŕtveho muža, ktoré tvorcom prinieslo Oscara za vizuálne efekty.

Neskôr vznikli filmy Piráti Karibiku: Na konci sveta (2007), ktorý si vyslúžil dve oscarové nominácie, a Piráti Karibiku 4: V neznámych vodách (2011).

Piráti Karibiku

Isifa

Johnny Depp nemôže v Pirátoch Karibiku chýbať!

Isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie