Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nora Mojsejová (55) je na slobode!
Zdielať na
Showbiznis

Nora Mojsejová (55) je na slobode!

Podnikateľka z Perešu Nora Mojsejová je na slobode! Prepustili ju v piatok o desiatej hodine. Budovu opustila v sprievode svojej advokátky a koncipientov. Na parkovisku ich už čakalo auto, do ktorého podnikateľka nastúpila a v tichosti odišla.

Košická podnikateľka, podozrivá z rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti, Nora Mojsejová, je po trinástich mesiacoch na slobode, hoci prokuratúra chcela, aby zostala vo väzbe minimálne do roku 2015.

Prokurátor totiž tvrdí, že dôvody jej väzby ďalej pretrvávajú. Ak ju prepustia, môže vraj ovplyvňovať svedkov.

Mojsejová odchádzala s absolútne pokojným výrazom a bez emócií. Na otázky prítomných novinárov vôbec nereagovala.

Prvá cesta kontroverznej podnikateľky mieria do domu svojej sestry, kde bude i v najbližších dňoch.

noviny.sk

Šesť miliónov eur

Mojsejovú polícia zadržala minulý rok v septembri pre podozrenie z rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti. Výška škody, ktorú mala spôsobiť aj s ďalšími 23 obvinenými, sa podľa našich informácií vyšplhala až k šiestim miliónom eur.

Vyšetrovanie sa naťahuje

Podľa nej sa totiž vyšetrovanie umelo naťahuje a nie je plynulé. "Prokurátor navrhol zamietnuť žiadosť obvinenej o prepustenie z väzby z dôvodu, že vyšetrovanie nie je ukončené a naďalej hrozí obava z marenia vyšetrovania," tvrdí František Šenkýr z Krajskej prokuratúry.

noviny.sk

Sudca okresného súdu žiadosť zamietol. Dôvody jej väzby totiž podľa súdu naďalej trvajú a jej žiadosť nie je opodstatnená.

Krajský súd

"Okresný súd Košice 1 zamietol žiadosť Eleonóry M. o prepustenie z väzby, pretože dospel k záveru, že dôvody väzby naďalej trvajú," povedala hovorkyňa súdov v Košiciach Marcela Gálová.

noviny.sk

Prokurátor poukázal aj na verdikt Krajského súdu, ktorý začiatkom júla predĺžil Mojsejovej väzbu do októbra. Podnikateľkina advokátka sa voči rozhodnutiu odvolala, a tak bude mať posledné slovo ešte krajský súd.

Takto odchádzala podnikateľka na slobodu: 

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie