Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mojsejová (55) sa nevzdáva, bojuje za slobodu
Zdielať na

Mojsejová (55) sa nevzdáva, bojuje za slobodu

KOŠICE / Kontroverzná košická podnikateľka Nora Mojsejová sa nevzdáva. Stále bojuje za prepustenie z väzby. Pripomeňme, že Mojsejovú polícia zadržala minulý rok v septembri pre podozrenie z rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti. Výška škody, ktorú mala spôsobiť aj s ďalšími 23 obvinenými, sa podľa našich informácií vyšplhala až k šiestim miliónom eur.

Mojsejová žiadala o prepustenie z väzby už štvrtýkrát. Tentoraz ale sudca rozhodoval v jej neprítomnosti. Žiadosť podala podnikateľka ešte v polovici júla. Väzbu navrhla nahradiť písomným sľubom a dohľadom probačného úradníka.

Vyšetrovanie sa naťahuje

Podľa nej sa totiž vyšetrovanie umelo naťahuje a nie je plynulé. "Prokurátor navrhol zamietnuť žiadosť obvinenej o prepustenie z väzby z dôvodu, že vyšetrovanie nie je ukončené a naďalej hrozí obava z marenia vyšetrovania," tvrdí František Šenkýr z Krajskej prokuratúry.

Sudca okresného súdu žiadosť zamietol. Dôvody jej väzby totiž podľa súdu naďalej trvajú a jej žiadosť nie je opodstatnená.

Krajský súd

"Okresný súd Košice 1 zamietol žiadosť Eleonóry M. o prepustenie z väzby, pretože dospel k záveru, že dôvody väzby naďalej trvajú," povedala hovorkyňa súdov v Košiciach Marcela Gálová.

Prokurátor poukázal aj na verdikt Krajského súdu, ktorý začiatkom júla predĺžil Mojsejovej väzbu do októbra. Podnikateľkina advokátka sa voči rozhodnutiu odvolala, a tak bude mať posledné slovo ešte krajský súd.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie