Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chcela som sa zabiť, priznáva Katarína Feldeková (36)
Zdielať na

Chcela som sa zabiť, priznáva Katarína Feldeková (36)

Sú úspešní, slávni, bohatí a predsa nie sú šťastní. Depresia sa stala nočnou morou takých hviezd ako Marilyn Monroe, Catherine Zeta-Jones, Gwyneth Paltrow a trápi aj mnohé slovenské známe tváre. O svojich problémoch otvorene prehovorila dcéra básnika Ľubomíra Feldeka, Katarína.

Richard Müller, Janko Króner, Elena Podzámska či Dorota Nvotová. Týchto ľudí nespája len to, že sú známi. Všetci trpeli duševnou chorobou.

Depresia je citlivá téma a málokto z nich sa o nej chce rozprávať. Dcéra básnika Ľubomíra Feldeka, Katarína, však o svojom utrpení hovorí otvorene. "Jedno ráno sa človek zobudil a si povedal, že je to všetko zlé, zastrela som závesy, zamkla dvere, vypla som si telefón," opisuje.

Návšteva doktora

Na bolesť hrdla, zubu či hlavy si dáme tabletku,ale čo robiť, keď nás bolí duša? "Je nevyhnutné chodiť k doktorovi a poslúchať ho. Fakt som natrafila na vynikajúce lekárky, ktoré mi perfektne nastavili liečbu, je nevyhnutné tie lieky brať," pokračuje Katarína.

Niektorí sa s chorobou dokážu popasovať a depresiu prekonajú, iní sa vzdajú. Aj za nedávnu smrť herca Robina Williamsa mohol tento duševný stav. Navonok milý a vtipný muž sa vo svojom vnútri trápil. Svoj boj nakoniec prehral.

Pokus o samovraždu

"Byť slávny znamená mať pocit moci, pocit slasti  z toho, že máme moc, a to je často striedané s opačným pocitom. Najmä keď sa niečo nepodarí," tvrdí psycjiater Vít Provazník. "To, kým sa človek obklopuje, to je dôležité v tomto," povedala Katarína.

Hoci pri Katke v tom najťažšom období stál jej priateľ Richard a dcéra, pokúsila sa aj o to najhoršie. "Nielen myslela, ale som sa aj pokúsila o samovraždu. Neľutujem to, lebo to patrí k môjmu životu a k diagnóze, ktorú mám. Človek, ktorý nezažil taký pocit úplného dna,tak to asi nikdy nepochopí," priznáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie