Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bicykel Robina Williamsa (†63) vydražili za 20 tisíc dolárov
Zdielať na

Bicykel Robina Williamsa (†63) vydražili za 20 tisíc dolárov

V kalifornskom Tiburone vydražili v sobotu za 20-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 15-tisíc eur) bicykel zosnulého amerického herca Robina Williamsa.

Bicykel, ktorý pre herca vyrobil známy taliansky konštruktér rámov Dario Pegoretti, venoval Williams do aukcie niekoľko týždňov pred tým, než 11. augusta vo veku 63 rokov spáchal samovraždu.

Vydražili ho na charitatívnom podujatí Hotbed Benefit, ktoré každoročne organizuje Drever Family Foundation. Výťažok z dražby poputuje na konto organizácie 10,000 Degrees, ktorá sa zameriava na vzdelávanie.

Oscar za Willa Huntinga

Robin Williams odštartoval hereckú kariéru v 70. rokoch minulého storočia ako stand-up komik. Jeho filmovým debutom bola komédia Can I Do It 'Till I Need Glasses? z roku 1977. V USA sa následne preslávil vďaka seriálu Mork & Mindy (1978 - 1982), za účinkovanie v ktorom získal Zlatý glóbus. Neskôr dostal ďalšie tri Zlaté glóbusy, cenu Cecila B. DeMillea za celoživotné dielo, špeciálny Zlatý glóbus za prácu dabingového herca na snímke Aladin (1992), dve ceny Emmy či Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe filmu Dobrý Will Hunting (1997). Okrem toho bol na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied nominovaný za výkony v snímkach Dobré ráno, Vietnam (1987), Spolok mŕtvych básnikov (1989) a Kráľ rybár (1991).

Boj s alkoholom

Herec sa 11. augusta obesil vo svojom dome a taktiež si porezal zápästie. Podľa jeho hovorkyne Mary Buxbaum trpel vážnymi depresiami a neustále hovoril o svojom boji s alkoholom.

Jeho manželka, grafická dizajnérka Susan Schneider následne prezradila, že trpel i Parkinsonovou chorobou v ranom štádiu. Jeho telo deň po úmrtí spopolnili a popol rozprášili do vôd Sanfranciského zálivu.

Súvisiace články

Najčítanejšie