Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nora Mojsejová (55) smúti, vo väzbe ostane dlhšie
Zdielať na
Showbiznis

Nora Mojsejová (55) smúti, vo väzbe ostane dlhšie

Známa podnikateľka Nora Mojsejová by sa mohla dostať na slobodu už o pár týždňov. Prokurátor s tým však nesúhlasí. Žiadal, aby jej väzbu predĺžili až do februára. Súd mu čiastočne vyhovel.

Podnikateľka Nora Mojsejová aj v utorok odchádzala zo súdnej siene sklamaná. Po rozhodnutí sudcu okresného súdu je pravdepodobné, že sa z väzby 3. októbra nedostane.

Prokurátor žiadal, aby jej súd pobyt za mrežami predĺžil o štyri mesiace. Podľa neho totiž dôvody väzby naďalej trvajú. Vyšetrovanie prípadu rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti navyše stále nie je ukončené. Sudca mal o jeho návrhu rozhodnúť už v piatok, nechal si však ešte niekoľko dní na rozmyslenie a rozhodol až dnes dopoludnia.

"Súd predĺžil lehotu trvania väzby pani Mojsejovej len o dva mesiace, čo sa nám zdá veľmi krátko, a tak sme podali proti tomu sťažnosť,"
vysvetlil prokurátor Gabriel Husár.

Sťažnosť voči rozhodnutiu podala na mieste aj obhajkyňa podnikateľky.

"Máme za to, že dôvody väzby k dnešnému dňu konania nie sú a ani neboli," tvrdí.

Keďže sťažnosť podali obe strany, posledné slovo bude mať Krajský súd. Ak by sa však senát rozhodol väzbu napokon nepredĺžiť, Mojsejová by sa mohla dostať na slobodu začiatkom októbra.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie