Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Princ Harry oslavuje 30, toto je jeho životný príbeh
Zdielať na

Princ Harry oslavuje 30, toto je jeho životný príbeh

Už v pondelok by malo tiecť šampanské prúdom, pretože princ Harry oslavuje svoje tridsiate narodeniny. Niekdajšia čierna ovca britskej kráľovskej rodiny toho za svoj život stihla viac, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Toto je turbulentný príbeh jeho života.

Pätnásteho septembra 1982 sa pred Buckinghamským palácom objavilo oznámenie o narodení druhého syna korunného princa Charlesa. O pár dní si už hrdí rodičia niesli domov sladký uzlíček, ktorý pomenovali Henry Charles Albert Davvid Windsor. Doma ho čakal dvojročný brat William.

Zúfalá kráľovná

Princeznej Diane sa nepodarilo ani druhorodeného syna ochrániť pred fotoaparátmi paparazzov, ktorí sledovali každý ich krok. Harry na prítomnosť médií reagoval lepšie ako jeho starší brat.

Oveľa horšie však vstrebával rozvod rodičov a smrť svojej matky. Mal len 13, keď sa zabila pri automobilovej nehode v parížskom tuneli. Odvtedy to s mladým princom išlo dolu vodou - búrlivé dospievanie poznačili mnohé škandály. Pitie veľkého množstva alkoholu, drogy, škandál s nacistickou uniformou, bujaré večierky, obnažovanie sa na verejnosti. Kráľovná bola zúfalá.

Misia v Afganistane

Pošramotenej povesti a prezývky Čierna ovca rodiny sa ale nakoniec zbavil tým, že sa začal správať ako skutočný monarcha. Dal sa zlákať vojenskou kariérou.V roku 2007 sa aktívne sa zapojil do misií v Iraku a Afganistane.

O druhorodenom princovi sa vždy hovorilo, že má nežné srdce po svojej matke. Kým usporiadaný Wilijem povahou pripomína Charlesa, Harryho ovládajú vášne. A tie je vidieť vo všetkom, čo robí. Potom ako zažil besnenie vojny na vlastnej koži sa jeho charitatívne úsilie uberá práve týmto smerom.

Výhra nad Boltom

Väčšina z jeho aktivít je zameraná na pomoc veteránom. Pre nich zbieral peniaze pri misii na Severný pól a v súčastnosti pre nich organizuje športové dni. Podujatie má niekoľko kategórií a údajne mu spôsobuje noci bez spánku. Hry končia deň pred jeho narodeninami a princ sa obáva, že už ich nebude vládať osláviť.

Aby ale bolo všetko s poriadkom monarchie ani štátnické záležitosti mu nie sú cudzie.  V marci 2012 sa zúčastnil sólo cesty po Karibiku a Brazílii, kde mal možnosť zabehať si aj z Usainom Boltom. Najrýchlejší muž sveta ho veľkoryso nechal vyhrať.

Jeho pracovný a charitatívny život je konečne v poriadku, ale súkromie trocha zaostáva. Všetci sa tešili, že po dvoch rokoch vzťahu sa v kráľovskej rodine budú oznamovať zásnuby. Vzťah s poslednou láskou 24-ročnou Kesidou Bounsovou, ale v apríli stroskotal. A tak majú všetky nezadané ženy šancu - princ je stále voľný.

Súvisiace články

Najčítanejšie