Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Herečka Emma Watson (24) je novou veľvyslankyňou OSN
Zdielať na

Herečka Emma Watson (24) je novou veľvyslankyňou OSN

Len nedávno ukončila štúdium na prestížnej Brownovej univerzite a už zachraňuje svet. Slávna Hermiona zo série filmov o mladom čarodejníkovi sa stala veľvylankyňou dobrej vôle OSN.

To, že je Emma talentovaná herečka je dobre známe.O svojej inteligencii presvedčila, keď úspešne ukončila štúdium na vysokej škole a teraz ukazuje, že je poriadne ambiciózna a má súcit s ľuďmi. 

Pripojila sa totiž k organizačnému útvaru pre rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien v rámci Organizácie spojených národov, konkrétne ku kampani HeForShe.

"Ponuku stať sa vyslankyňou dobrej vôle pre UN Women vnímam so všetkou pokorou. Šancu robiť skutočné rozdiely nedostane každý a určite to neberiem na ľahkú váhu," vyhlásila Emma zodpovedne. 

"Práva žien aú mi veľmi blízke, sú zakorenené hlboko v mojom živote, takže táto príležitosť je pre mňa skutočne úžasná. Stále sa mám čo učiť a dúfam, že v rámci vlastného vývoja do tejto úlohy prinesiem viac osobných poznatkov, skúseností a pomôžem ju zviditeľniť," dodala.

Krásna Emma je aj obdivovanou módnou ikonou, pozrite sa:

Intelekt a nadšenie

S výberom novej veľvyslankyne je spokojná aj generálna sekretárka a výkonná riaditeľka UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka. "Jej intelekt a nadšenie, rovnako ako predchádzajúce skúsenosti, pomôžu propagovať myšlienku vzdelávania dievčat v krajinách ako Bangladéš či Zambia," povedala Mlambo-Ngcuka.

"Emma je jednoducho ideálna na šírenie myšlienok našej organizácie," zhodnotila nakoniec.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie