Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Potili krv za dobrú vec. Mečiar (43) a Farkašovský (33) si zahrali futbal
Zdielať na

Potili krv za dobrú vec. Mečiar (43) a Farkašovský (33) si zahrali futbal

Nešlo o góly, či víťazstvo, ale išlo o to, pomôcť deťom chorým na rakovinu. Tak by sa dalo stručne charakterizovať podujatie "Nakopni leto", ktoré sa konalo v Brezovej pod Bradlom. Futbal si tam prišli zahrať aj tváre televízie JOJ.

"Ide o dobrú vec, pomoc onkologicky chorým deťom, vtedy netreba váhať," hovorí moderátor Veľkých Novín Ján Mečiar. Túto charitatívnu akciu odštartovali nadšenci, ktorí chceli pomôcť Lukáškovi. Diagnostikovali mu ako trojročnému leukémiu.

Výťažok na onkológiu

"Zo dňa na deň sa nám otočil život, ocitli sme sa na onkológii v Bratislave," opisuje Lukášov otec. Lukáš podstúpil chemoterapiu a v nemocnici strávil 7,5 mesiaca. Z najhoršieho je vonku. "My sme sa ocitli na druhom brehu, kedy nám pomohli ľudia," dodáva chlapcova matka.

Teraz pomáhajú oni. Všetci ľudia, ktorí si v sobotu do Brezovej pod Bradlom prišli zahrať futbal, či zaspievať, to urobili zadarmo. Výťažok z akcie poputuje malým onkologickým pacientom. "Ide o pomoc deťom, vtedy by si mali ľudia pomáhať," myslí si moderátor KRIMI Michal Farkašovský.

"Ja som mal byť v bráne a teraz hrám, ani neviem presne, čo," hovorí zase redaktor Jozef Kubáni.Všetkým tímom išlo o jedno. Vyhrať musia deti a to sa podarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie