Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Bill Clinton (67) či Ricky Martin (42) vo Viedni. Zúčastnili sa Bálu za život
Zdielať na

Bill Clinton (67) či Ricky Martin (42) vo Viedni. Zúčastnili sa Bálu za život

VIEDEŇ / Rakúsko stále žije fúzatou speváčkou a víťazkou Eurovízie - Conchitou Wurst. Dokazuje to aj fakt, že zlatým klincom viedenského Bálu za život bola práve ona a nie celebrity, ktoré do Rakúska pricestovali až spoza veľkej mláky.

Záhrada pozemských rozkoší

Pred viedenskou radnicou pri príležitosti 22.ročníka bálu za život dokonca rozprestreli červený koberec. Témou kostýmov bola tentokrát Záhrada pozemských rozkoší Hieronyma Boscha a presne tak vyzerala aj promenáda účastníkov bálu.

Tohtoročný Bál za život si nenechali ujsť ani spevák Ricky Martin, či Courtney Love. všetkých však zatienila fúzatá víťazka Eurovízie Conchita. V súčasnosti je z Bálu za život najväčšia spoločenská udalosť Rakúska, podujatie však začínalo ako malá akcia homosexuálnej komunity. Svetové renomé nepochybne získala svojím zameraním sa  boj proti chorobe AIDS a charitatívnou zbierkou.

Vyvrcholením bola Conchita

"Pracujeme na tom, aby sme od Afriky, cez Indiu až po Karibik zastavili šírenie nákazy HIV vírusom, najmä jeho prenosu z matiek na deti. Dávate šancu malým deťom, ktoré sú nevinnými obeťami nepriateľa - choroby, ktorú sa nám ešte nepodarilo poraziť," dodáva bývalý americký prezident Bill Clinton.

Záplava teatrálnych kostýmov, predstavení a módnych prehliadok vyvrcholila vo Viedni krátko pred polnocou - vystúpením rakúskej hviezdy Conchity. Na pódiu sa zjavila v šatách od  Jaena Paula Gaultiera a zaspievala pieseň, s ktorou zvíťazila na Eurovízii a upútala svet.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie