Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Angelina Jolie končí pred kamerami!
Zdielať na

Angelina Jolie končí pred kamerami!

Zdroj: SITA

Americká herečka Angelina Jolie chce svojmu povolaniu venovať už menej času. Podľa vlastných slov sa plánuje zamerať skôr na režírovanie a charitatívnu činnosť. Partnerka Brada Pitta finišuje svoj druhý režijný pokus s názvom Unbroken.

Bude písať a cestovať

Zatiaľ čo Brad Pitt v hraní nepoľavuje a zvláda filmové produkcie, Angelina venuje energiu réžii. Tridsaťosemročná rodáčka z Los Angeles prezradila plány o svojej budúcnosti na tlačovej konferencii k filmu Vládkyňa zla. "Herectvu už nebudem venovať toľko času. Som si istá, že ešte príde zopár filmov a teším sa, že si môžem vyberať," zdôverila sa Angelina.

Matka šiestich detí sa plánuje zamerať na písanie, režírovanie a charitatívnu činnosť. Hererčka debutovala ako režisérka pred tromi rokmi so snímkou V krajine krvi a medu.

Druhý film Unbroken natáčala v Austrálii v hlavnej úlohe s Jackom O’Connellom. Príbeh sa inšpiroval knihou Lary Hillenbrand. Rozpráva o olympijskom športovcovi, ktorý havaruje s lietadlom v Pacifiku počas druhej svetovej vojny. Hoci nehodu prežije, dostáva sa do väzenia v japonskom tábore.

Oscarová matka

Angelina začala s herectvom už ako dieťa. Prvýkrát zaujala vo videoklipe k singlu Anybody Seen My Baby? od legendárnych The Rolling Stones z roku 1997 a v tom istom roku aj v televíznej dráme George Wallace. Po nej nasledovali ďalšie úspešné filmy ako Podoby lásky (1998), Gia (1998), Zberateľ kostí (1999) a Bláznivá runway (1999). 

V roku 2000 získala Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za stvárnenie pacientky na psychiatrii v životopisnej dráme Narušenie (1999).

Súvisiace články

Najčítanejšie