Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dano Dangl pripravuje film o Paľovi Demitrovi (†36), pozrite si zákulisie
Zdielať na
Showbiznis

Dano Dangl pripravuje film o Paľovi Demitrovi (†36), pozrite si zákulisie

Pavol Demitra. Meno, ktoré asi netreba nikomu predstavovať. Kapitán našej hokejovej reprezentácie a veľký človek. Žiaľ, pred vyše dvoma rokmi zahynul pri leteckej nehode hokejistov ruského klubu Lokomotiv Jaroslavľ. O kapitánovi teraz vzniká hraný dokument. A my vás teraz zoberieme do zákulisia jeho výroby.

S Pavlom Demitrom sa lúčili tisícky Slovákov aj celé Slovensko. O kapitánovi slovenskej hokejovej reprezentácie bude aj dokument. "Sme vo finálnej fáze, kde film dokončujeme v strižni. Práve som sa nahneval, pretože mi zrušili termín v strižni," priznal producent filmu a známy herec Dano Dangl.

Nečudujte sa, že sa herec Dano Dangl takto rozohnil. Práve on totiž stojí za spomínaným dokumentom a v týchto dňoch má plné ruky práce s dokončovaním. "Keď som do tohto projektu vstupoval, tak s racionálnym zvážením. Premýšľal som, kto spojil národ tak, že sme si uvedomili svoju identitu. Taktiež sme si uvedomili, že máme niekoho, koho si vážime a to vďaka Paľovi," prezradil Dano.

Filmári na čele s Danom Danglom v dokumente ponúkajú doteraz nepoznaný pohľad. Dano priznáva, že nakrúcať dokument o hráčovi s číslom 38 nebolo vôbec jednoduché a finalizácia projektu je o to ťažšia. Demitra sa mu proste dostal pod kožu. "Paľo bol veľmi zábavný človek a my celý film ťaháme týmto smerom. Nerobíme film o tragédii, ale o človeku," dodal producent, ktorý detaily filmu samozrejme tají.

Napriek tomu prezradil, že nakrúcanie trvalo neuveriteľných tridsať dní. Za taký čas sa dnes nakrúcajú celovečerné hrané filmy. Najviac času im zabrala cesta do Jaroslavli k pamätníku tragicky zosnulých hokejistov. "Na natáčanie sme išli vlakom. Keďže Paľova manželka Majka nelieta, z logických dôvodov, vlakom sme ju sprevádzali do Jaroslavle asi 40 hodín," vysvetlil populárny slovenský herec.

Za ten čas stihli s Paľovou manželkou prebrať vážne i veselé témy, spomínali, smiali sa i plakali. Aj Paľovi spoluhráči prezradili tvorcom čo-to o našom kapitánovi. "Ľubo Višňovský o ňom prezradil pre pripravovaný film, že keď  išiel Paľo okolo zrkadla, tak sa zvykol zastaviť a povedal: Joj, koľká krása," prezradil Dano Dangl, ktorý sa už 27. januára objaví na obrazovkách televízie JOJ v prvom slovenskom javiskovom sitcome Kukátko.

Že bol takýto samoľúby ste istotne nevedeli. Ani Dano, no onedlho budeme Paľove tajomstvá poznať aj my všetci. A možno nájdeme odpoveď na otázku, ktorú si Dano položil, keď začínal na dokumente pracovať: Ako sa Demitrovi podarilo spojiť slovenský národ?

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:30!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie