Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jennifer Lawrence (23): Nazvať ľudí tučnými by malo byť trestné
Zdielať na
Showbiznis

Jennifer Lawrence (23): Nazvať ľudí tučnými by malo byť trestné

Americká herečka Jennifer Lawrence si myslí, že by malo byť protizákonné nazývať ľudí v televízii tučnými. 23-ročná hviezda najprv v novembri skritizovala televízne programy ako je Fashion Police za to, že vštepujú mladým ľuďom nesprávne hodnoty.

Otvorenou kritikou sa následne dostala do sporu s moderátorkou Joan Rivers, ktorá účinkuje v spomínanej šou, kde niekoľko celebrít hodnotí oblečenie a vzhľad iných známych osobností.

"Myslím si, že by nemalo byť dovolené rozprávať o niekom v televízii, že je to tučný. Prečo je ponižovanie ľudí také zábavné? Myslím, že médiá musia prevziať zodpovednosť za to, aký účinok to má na mladšiu generáciu, na dievčatá, ktoré tieto televízne relácie sledujú a osvojujú si tak spôsob ako rozprávať a ako byť cool.

Ako herečka dodala, zrazu je robenie si zábavy z dievčaťa v škaredých šatách zábavné. Podľa nej, ak regulujeme cigarety, sex a nadávky, pretože majú nepriaznivý vplyv na mladšiu generáciu, prečo potom neregulujeme aj to, ak niekto nazýva iného tučným?

V rozhovore pre britskú verziu magazínu Harper's Bazaar pritom tiež Lawrence nedávno povedala, že keď začínala s herectvom, niekto jej povedal, že je tučná a ak neschudne na presne stanovenú hmotnosť, vyhodia ju. Odvtedy má vraj podľa vlastných slov odpor k slovu diéta a nemá rada, ak niekoho posudzujú na základe vzhľadu.

Na tohtoročných Oscaroch sa stala Jennifer Lawrence najlepšou herečkou za stvárnenie hlavnej úlohy vo filme Silver Linings Playbook. Tej sa podarilo cestou na pódium spadnúť na schodoch. Napriek tomu dostala od publika standing ovations. Pozrite si priložené video.

Ďalšia veľká príležitosť prišla s filmom X-Men: Prvá trieda, v ktorom jej zverili rolu mutantky Mystique. Skutočne ju však preslávila až postava Katniss Everdeen z Hier o život, za stvárnenie ktorej si vyslúžila pochvaly kritiky.

Zdroj: topstar.sk/ SITA

Zdielať na

Najčítanejšie