Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nora Mojsejová (54) strávi Vianoce vo väzbe!
Zdielať na
Showbiznis

Nora Mojsejová (54) strávi Vianoce vo väzbe!

Košická podnikateľka Nora Mojsejová strávi vianočné sviatky za mrežami. V utorok o tom rozhodol košický krajský súd. Nevyhovel totiž jej žiadosti o prepustenie na slobodu.

Známa podnikateľka je už vo väzbe viac ako tri mesiace. Obvinená je z daňových podvodov. Údajne totiž figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania.

Mojsejová čakala na verdikt niekoľko týždňov. Okresný súd ju na slobodu prepustil už 22. novembra. No keďže sa proti tomu odvolal prokurátor, rozhodnúť musel senát druhostupňového súdu.

"Senát krajského súdu v Košiciach na neverejnom zasadnutí zrušil napadnuté uznesenie sudcu pre prípravné konanie súdu prvého stupňa o prepustení obvinenej Eleonóry M. z väzby na slobodu," potvrdila hovorkyňa súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Prvýkrát o prepustenie žiadala už v septembri, ale túto žiadosť súd zamietol. Nádej na to, že  blížiace sa sviatky strávi doma, sa jej v utorok (17. decembra) rozplynula.

"Krajský súd neprijal písomný sľub obvinenej na nahradenie väzby, ani návrh obvinenej na nahradenie väzby dohľadom probačného úradníka," dodala Gálová.

Mojsejovú zadržali začiatkom septembra v jej dome, odkiaľ putovala do cely predbežného zadržania. "Normálne som otvorila dvere. Povedali mi, že som zadržaná, nepovedali mi prečo. To som sa dozvedela až na výsluchu," povedala vtedy podnikateľka.

O niekoľko dní neskôr súd rozhodol o tom, že pôjde do vyšetrovacej väzby. A to pre obavu, že môže ovplyvňovať svedkov a spoluobvinených.

Zdroj: topstar.sk/Janette Rákošová

Zdielať na

Najčítanejšie