Skoro jasno
15°
Bratislava
V piatok sa herecký svet lúčil s Vierou Strniskovou (†83)
Zdielať na
Showbiznis

V piatok sa herecký svet lúčil s Vierou Strniskovou (†83)

Rozlúčka s jednou s najvýznamnejších predstaviteliek Slovenskej povojnovej hereckej generácie sa konala v piatok o štrnástej v Slovenskom národnom divadle.

Vo veku 83 rokov nás v sobotu navždy opustila Viera Strnisková. Počas svojho života hrala v desiatkach hier, filmov i divadelných predstavení.

Narodila sa 30. októbra 1929 v Hlohovci. Už ako 18-ročná začala hrať na Novej scéne v Bratislave. Po angažmánoch vo Zvolene a Nitre pôsobila od roku 1962 v Slovenskom národnom divadle.

"Bola fantastická herečka, fantastická kolegyňa a úžasná matka. Tak je mi smutno za ňou, pretože patrila do tej veľkej slnečnej generácie," hovorí herečka Marína Kraľovičová

Jej meno sa spája predovšetkým s tragickými rolami slovenskej klasiky, ale objavovala sa aj v hrách svetového repertoáru ako sú Scény z manželského života, či Maria Stuartova. Hrala citlivú Blanche du Bois v Električke zvanej túžba Tennesseeho Williamsa, bola aj pani Borkmanovou v Ibsenovej hre John Gabriel Borkman.

"Odkazujem nech pozdraví všetkých a keď príde ten čas, tak dúfam, že ma tam hore pekne privítajú a budeme tvoriť jeden pekný nebeský súbor a budeme sa dívať na svet a na kultúru ako to ide ďalej," dodáva herec Štefan Kvietik.

Zdroj: topstar.sk/Alexandra Kepazová

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:25!

Zdielať na

Najčítanejšie