Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Herečka Amanda Bynes (27) si zničila kariéru, putuje po psychiatriách
Zdielať na
Showbiznis

Herečka Amanda Bynes (27) si zničila kariéru, putuje po psychiatriách

Zdroj: SITA

Americkú herečku Amandu Bynes, ktorá trpí psychickými problémami, previezli z kliniky v kalifornskej Venture do Ronald Reagan UCLA Medical Center v Los Angeles. Stalo sa tak na žiadosť herečkinej matky Lynn, ktorú súd minulý týždeň určil za jej dočasnú poručníčku.

Dvadsaťsedemročná Bynes je na psychiatrii od 24. júla, keď založila oheň na príjazdovej ceste istej Bonnie Braaten v kalifornskom meste Thousand Oaks.

Herečku najprv poslali na 72-hodinový nedobrovoľný pobyt na psychiatriu, keďže podľa policajtov predstavovala nebezpečenstvo pre seba alebo iných. Po uplynutí 72 hodín sudca rozhodol, že herečka zostane na psychiatrii ešte dva týždne.

Následne súd predĺžil jej pobyt v nemocnici o ďalší mesiac, pričom herečku zveril do poručníctva jej matky Lynn. Tá sa bude starať o základné potreby svojej dcéry do 30. septembra, pričom prevezme aj kontrolu nad jej financiami.

Kým bude herečka hospitalizovaná, bude o liečbe rozhodovať ošetrujúci lekár a po prepustení túto právomoc prevezme matka. Tá zároveň rozhodne, kde bude jej dcéra bývať.

Amanda Bynes, ktorá je známa z filmov Po čom dievča túži či Snehulienka to má v paži je obvinená z nezákonnej držby marihuany a tiež z ohrozenia z nedbanlivosti a pokusu manipulovať s dôkazmi. Za spomínané júlové založenie ohňa na cudzom pozemku však nečelí žalobe, pretože policajti usúdili, že jej čin súvisel s psychickou poruchou.

Zdroj: sita, isifa, reuters

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie