Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Režisér Juraj Jakubisko (75) oslavoval narodeniny
Zdielať na
Showbiznis

Režisér Juraj Jakubisko (75) oslavoval narodeniny

Veľkolepá oslava ako sa patrí! To boli narodeniny slovenského režiséra Juraja Jakubiska. Ako sám prezradil, na svoj vek sa vôbec necíti a vraj zažíva druhú pubertu.

jeden z najluxusnejších palácov v Prahe, Obecný dom sa prezliekol do filmového. Dobové kostýmy, tanečnice a narodeninová párty Juraja Jakubiska sa môže začať. "Cítim sa na päťdesiat s pridanou hodnotou 25 percent," hovorí Jakubisko.

Gratulantov vítala sama hostiteľka, režisérová manželka Deana Horváthová. Slovenskému Fellinimu prišli zagratulvoať stovky hostí. "Ja by som mu popriala ďalších 75," hovorí herečka Jana Švandová."Chuť k životu je dôležitá," myslí si frontman skupiny Olympic Petr Janda. 

"Tak mu držím palce, aby sa ten ďalší film, ktorý nosí v hlave, narodil," hovorí spevák Mekky Žbirka. "Keď žije, tak aby si užíval," praje režisérovi Bolek Polívka.

Okrem 75. narodenín sa oslavovali aj Jakubiskove prvé narodeniny. S novým srdcom. To mu minulý rok pri transplantácii vymenil najlepší český kardiológ Jan Pirk. "Bol dobrý pacient, jeho manželka bola veľmi starostlivá. Viac než býva zvykom," hovorí Pirk. "Prvý rok, je to ešte nemluvňa," hovorí Jakubisko.

Ženy si Jakubisko vždy hýčkal. Na oslave by ste márne hľadali ženu, ktorú nevyzliekol. Samozrejme na striebornom plátne. Vyzliekol aj slovenskú herečku Veroniku Paulovičovú. "V rámci predstavenia áno. Ono to bolo tak veľmi krásne, vyzliekla som si túto košieľku," spomína herečka.

"Vyzerá ako Stalin," opisuje bustu Jakubisko bustu, ktorú dostal. Veľkú radosť z nej nemal. Najväčšiu radosť mu urobili klobúky a taktiež niečo na dzravie. "Tie slivovice, hruškovice a whisky," dodáva Jakubisko.

OSlavovalo sa dlho do noci. A podľa iskry v jeho očiach, by ste poznali, že slovenská legenda  chce toho ešte veľa stihnúť. "Ja mam strašnú chuť a strašnú energiu púšťať sa čím ďalej do ťažších projektov," dodáva Jakubisko.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

zdroj: topstar.sk/ Martin Krpač

Zdielať na

Najčítanejšie