Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vlastná skúsenosť? Jolie (37) pomáha znásilneným ženám
Zdielať na
Showbiznis

Vlastná skúsenosť? Jolie (37) pomáha znásilneným ženám

Hollywoodska herečka Angelina Jolie v pondelok vycestovala do Konžskej demokratickej republiky (KDR). Ako Vyslankyňa dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov sa tam stretne s dievčatami a ženami, s ktorými bude rozprávať o sexuálnom zneužívaní.

Okrem nej do tábora Nzulo neďaleko mesta Goma prišiel aj britský minister zahraničia William Hague. Podľa Medzinárodnej záchrannej komisie (IRC) sa tam len za posledný rok postarali o viac než 2 500 žien a dievčat, ktoré boli znásilnené alebo inak zneužívané.

Angelina Jolie začala s herectvom už ako dieťa. Dcéra herca Jona Voighta prvýkrát zaujala vo videoklipe k singlu Anybody Seen My Baby? od legendárnych The Rolling Stones z roku 1997 a v tom istom roku aj v televíznej dráme George Wallace, po ktorej nasledovali ďalšie úspešné filmy ako Podoby lásky (1998), Gia (1998), Zberateľ kostí (1999) a Bláznivá runway (1999).

V roku 2000 získala Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za stvárnenie pacientky na psychiatrii v životopisnej dráme Narušenie (1999). Známa je aj z filmov 60 sekúnd, Lara Croft - Tomb Raider, Siedmy hriech či Pán a pani Smithovci.

Tridsaťsedemročná herečka je zasnúbená s hercom Bradom Pittom, s ktorým vychováva šesť detí.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na

Najčítanejšie