Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Potvrdené! Dara Rolins (40) má čistý register trestov
Zdielať na
Showbiznis

Potvrdené! Dara Rolins (40) má čistý register trestov

Speváčke Dare Rolins súd odpustil podmienku, ktorú dostala za usmrtenie z nedbanlivosti. Môže za to amnestia českého prezidenta Václava Klausa. Trojročný zákaz šoférovania a zaplatenie odškodného približne pol milióna českých korún za nehodu, pri ktorej zomrel 63-ročný Jindřich Rotrekl, však Obvodný súd pre Prahu 2 nechal bezo zmien.

Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné a predpokladá sa, že verdikt pozostalí napadnú. "Prirodzene mám pochopiteľnú radosť. Zvlášť preto, že to prišlo ako blesk z jasného neba," povedala krátko po novoročnom prejave dosluhujúceho českého prezidenta pre portál iDNES.cz 40-ročná priateľka rappera Rytmusa.

Tragická nehoda sa stala 10. júla 2010 v pražskom Šáreckom údolí. Jindřich Rotrekl sa vracal k svojej rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá nedokáže ísť rýchlejšie ako 40 km/h, sa čelne zrazil s autom, ktoré šoférovala Rolins. Muža okamžite previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel.

Speváčka na súde tvrdila, že sa motocyklista objavil v jej jazdnom pruhu. Podľa súdu sa však Rolins nedostatočne venovala jazde a Rotrekla zrazila. Za usmrtenie z nedbanlivosti dostala v decembri na odvolacom súde 18 mesiacov odňatia slobody s dvaapolročnou podmienkou. Pôvodný trest jej zmiernili o osem mesiacov.

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na

Najčítanejšie