Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obviazaný Marko Igonda (38). Toto je dôvod...
Zdielať na
Showbiznis

Obviazaný Marko Igonda (38). Toto je dôvod...

Poznáte legendárne miesto partizánskych bojov Jankov vŕšok pri obci Uhrovec? Tak presne toto miesto si vybrali tvorcovia nového celovečerného slovenského filmu Krok do tmy. Autorom je Miloslav Luther a v jednej z hlavných úloh si zahrá aj herec Marko Gonda. A tu vlastne tkvie príčina jeho "zranenia"...

"Je to obrovská udalosť. Ja som nesmierne vďačný za to. Ja mám vždy rád, keď môžem robiť bojové alebo vojnové filmy... Je to česť, ktorú cítim ako k svojim starým rodičom tak k našim chalanom, ktorí za nás bojujú a pomáhajú," prezradil Igonda o svojom nadšení.

Film Krok do tmy vznikol na motívy novely slovenského spisovateľa Alfonza Bednára Rozostavaný dom. V ľúbostnej dráme z povojnového obdobia temných 50. rokov hrá celá plejáda slovenských a českých hereckých hviezd. V hlavnej úlohe lekára a bývalého partizánskeho veliteľa Martina Dubovského sa predstaví Marko Igonda, v úlohe jeho manželky Evy Monika Haasová a milenku Soňu stvárňuje česká herečka Kristýna Lišková-Boková (Polski film, Občiansky preukaz, Medvídek, Obsluhoval jsem anglického krále).

Do ďalších postáv režisér obsadil Petra Nádašdiho, Miroslava Donutila, Attilu Mokoša, Mariána Geišberga, Adyho Hajdu, Alfréda Swana, Luciu Jaškovú... Za kamerou bude stáť oscarový kameraman Igor Luther, žijúci v Nemecku, ktorý so svojim mladším bratom nakrúca už druhý hraný film.

Krok do tmy je drámou o mileneckom vzťahu ženatého lekára a politickej agitátorky a utajovanej vášni, ktorá zasiahne aj životy ich blízkych. Románový príbeh rozpráva o vzdore a slabosti pri hľadaní seba a svojho miesta v "nových časoch". "Či to bude antihrdina, to ešte neviem. Uvidíme, aké budú situácie a ako sa tá postava vyvinie. Skutočne ju ešte nemám chytenú. Nechám sa inšpirovať," dodáva Igonda. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Pavol Čertík, Lucia Husárová

Zdielať na

Najčítanejšie