Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
FORBES. Najlepšie zarábajúcou celebritou je Oprah Winfrey (58)
Zdielať na
Showbiznis

FORBES. Najlepšie zarábajúcou celebritou je Oprah Winfrey (58)

Magazín Forbes opäť zverejnil rebríček najlepšie platených celebrít. Na trón sa už štvrtýkrát posadila americká kráľovná talk-show Oprah Winfrey. Podľa magazínu zarobila od mája minulého roka do mája 2012 165 miliónov dolárov.

Oprah Winfrey sa zatiaľ nedočkala veľkého úspechu svojej televízie OWN, ktorú prevádzkuje v spolupráci s firmou Discovery Communications, ale peniaze jej prinášajú relácie ako Dr. Phil, Rachel Ray, Dr. Oz Show a iné mediálne produkty.

V tesnom závese za kráľovnou talk-show, čo sa týka zárobku, je filmový režisér Michael Bay. Jeho akčný dobrodružný film Transformers: Dark of the Moon minulý rok zarobil 160 miliónov dolárov. Okrem vstupného sa na Bayových príjmoch podieľal aj predaj hračiek.

Tretiu priečku s 130 miliónmi dolárov obsadil ďalší režisér Steven Spielberg. Pomohlo mu k tomu uvedenie jeho filmu Tintinove dobrodružstvá, Vojnový kôň a televízneho seriálu Smash. Spielberg bol jedným z jeho producentov.

Ďalší filmový režisér Jerry Bruckheimmer zarobil za hodnotené obdobie 115 miliónov dolárov, čím sa zaradil na štvrté miesto rebríčka. Peniaze mu priniesli televízne programy a filmy, najmä Piráti z Karibiku: V neznámych vodách. Prvú päťku uzatvára rapper a hudobný producent Dr. Dre, ktorý zarobil 110 miliónov dolárov. Väčšinou predajom časti svojho podielu vlastnej edície slúchatiek vo svojej firme Beats Electronics. 

Do prvej desiatky najlepšie platených celebrít sa podľa hodnotenia Forbes.com dostal aj herec a producent Tyler Perry (105 miliónov dolárov), rozhlasový a televízny moderátor Howard Stern (95 miliónov dolárov), spisovateľ James Patterson (94 miliónov dolárov), filmový producent George Lucas (90 miliónov dolárov) a hudobná a televízna osobnosť Simon Cowell (90 miliónov dolárov).

Magazín Forbes zverejnil aj rebríček najvplyvnejších žien sveta. Nechýbajú v ňom zvučné mená z politiky, ani zo šoubiznisu. Známy rebríček mocných žien zostavujú experti a rozhodujúcim kritériom je ekonomická a politická sila týchto dám. Z tohto hľadiska určite neprekvapí meno, ktoré sa ocitlo na prvom mieste. Je to nemecká kancelárka Angela Merkelová.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na

Najčítanejšie