Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Celebrity údajne pre krásu obetujú svoje deti. Rodia skôr kvôli postave
Zdielať na
Móda

Celebrity údajne pre krásu obetujú svoje deti. Rodia skôr kvôli postave

Možno aj vy sledujete nádherné modelky, či hollywoodske herečky a pýtate sa, ako je možné, že sa na nich nepodpisuje ani vek, ani materstvo. Veď tehotenstvo a pôrod urobí so ženským telom svoje a zrazu vidíte krásku, ktorá nemá za sebou ešte ani šestonedelie a už vyzerá lepšie ako pred tými deviatimi mesiacmi. Podľa zahraničnej tlače i lekárov však za tým nie je žiadny zázrak, ale bezcitný kalkul so zdravím vlastného dieťaťa.

Príkladom je brazílska modelka Alessandra Ambrossio. Vraj to nebolo zadarmo. Zámerne rodila cisárskym rezom. Dôvod? Udržať si postavu, po ktorej túžia milióny žien. Na to, že celebrity rodia zásadne cisárskym rezom, si svet už zvykol - priekopníčkou bola štvornásobná mama Victoria Beckham. 

Teraz ale rastie trend predčasných pôrodov. Hviezdičky sú totiž presvedčené o tom, že deviaty mesiac je z hľadiska priberania a natiahnutia kože najkritickejší. Alessandra preto mala rodiť mesiac a pol pred termínom a podobne si to údajne zariadila aj jej kolegyňa Miranda Kerr. Na svet sa mali podozrivo skoro dostať i deti Nicole Kidman a dokonca supermamy Angeliny Jolie. Riziká sú pritom vážne. "Hlavne vývin pľúc, môže mať problémy s dýchaním, s okysličovaním, ale môže mať problémy aj o mnoho rokov neskôr...," tvrdí gynekológ MUDr. Jozef Španka.

Ísť do takéhoto rizika je šialenstvo zo strany matky i lekára. V Spojených štátoch je ale legislatíva i postavenie lekára iné ako u nás. A peniaze tam zrejme majú veľkú moc. "U nás, ale ani inde, v Nemecku, v celej Európe by si na to žiadny lekár netrúfol. Aj keby boli všetky právne veci ošetrené, tak nie," dodal Španka.

Na Slovensku sa cisárske rezy pred termínom robia iba v prípade vážnych problémov, na želanie by sa ich našťastie nedočkali ani celebritné mamičky. Podľa nášho malého prieskumu by im niečo podobné nikdy ani nenapadlo. "Je to ich voľba, ja ich nesúdim, ale pre mňa by bolo riziko také, že by som do toho nikdy nešla," povedala reportérka Petra Polačiková.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na