Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Kráľovná Camilla oslávila narodeniny, ľudia ale ukázali svoju krutú tvár! Stále ju neprijali!
Zdielať na

Kráľovná Camilla oslávila narodeniny, ľudia ale ukázali svoju krutú tvár! Stále ju neprijali!

Archívne video

Pred pár dňami oslávila 77. narodeniny britská kráľovná Camilla. Na jej počesť odpálili dve salvy z londýnskeho Toweru a zazneli aj zvony Westminsterského opátstva. Práve v deň svojich narodenín sa spolu s manželom, kráľom Karolom III., zúčastnila aj štátneho otvorenia parlamentu. Posledné mesiace veľakrát oficiálne zastúpila kráľa, keď sa podroboval liečbe rakoviny a dá sa povedať, že mu je oporou celý život. Napriek tomu je však veľa Britov, ktorí ju nemajú v láske a ju za svoju kráľovnú neprijali.

​Prvá manželka kráľa Karola III., princezná Diana, nazvala svojho času Camillu rotvajlerom. Keď sa vraj do niečoho zahyrzne, tak to už nepustí, čim vtedy myslela svojho manžela. Ako sa ukázalo, ani sa nemýlila, nielenže sa napriek tŕnistej ceste a obštrukciám zo strany paláca stala v roku 2005 Charlesovou manželkou, ale ten sa zasadil aj za to, aby bola vlani počas jeho vlastnej korunovácie, korunovaná za kráľovnú. Výhrady mala voči tomu dokonca aj jeho sestra, princezná Anna, nehovoriac o mnohých Britoch, ktorým sa napriek svojej snahe nedokázala dostať do sŕdc.

Treba však uznať, že hoci sa najradšej drží v úzadí, od chvíle, keď kráľ vo februári oficiálne oznámil, že sa bude podrobovať liečbe rakoviny, ujala sa naplno jeho oficiálnych kráľovských povinností. V jej veku to zvládla na výbornú. Zároveň mu bola aj veľkou oporou v súkromí, a tak sa od mája mohol opäť zhostil svojej úlohy kráľa a vyzerá výborne. Na jeho oficiálnej oslave narodenín v júni, Trooping the Colour, obaja stali vedľa seba pevne bok po boku. Kráľ je iste na svoju manželku právom hrdý. Začiatkom týždňa boli spolu na návšteve Normanských ostrovov, kde Camilla utrpela výron členku a priznala obrovské bolesti. Ani to ju však neodradilo od pokračovania cesty po boku manžela.

Oficiálne blahoželanie k narodeninám palác prekvapivo von nedal, no aj tak sa pod príspevkami s Camillou objavili nielen gratulácie, ale aj hejty:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Aj v deň jej narodenín, v stredu 17. júla, vstúpili spoločne do britského parlamentu na jeho štátne otvorenie. Mala na sebe oblečené dlhé biele šaty a na hlave niesla korunu. Prvá gratulácia jej prišla už ráno od princa Williama a jeho manželky princeznej Catherine. Ku gratulácii bola priložená aj fotka kráľovnej, ako sedí na lavičke s košíkom kvetín, ktorú nafotila Kate. Podľa prieskumov jej obľúbenosť u Britov stúpa, ale stále je dosť tých, ktorí ju nemusia. Ba sú aj takí, ktorí na jej narodeniny neváhali napísať na sociálne siete nenávistné hejty. V ich srdciach je stále kráľovnou Diana a Camillu považujú za príčinu jej tragického príbehu. To ju však iste neodradí od toho, aby dôstojne reprezentovala korunu a venovala svoj čas a silu v prospech charity. Azda viac, ako názor verejnosti, je pre ňu dôležitá láska a spokojnosť jej manžela.

Najčítanejšie