Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Malý princ George ako gay ikona?! Škandalózna hra zasiahla kráľovskú rodinu!
Zdielať na

Malý princ George ako gay ikona?! Škandalózna hra zasiahla kráľovskú rodinu!

Archívne video

Odkedy si do britskej kráľovskej rodiny verejne kopli vojvodovia zo Sussexu, akoby tým dodali odvahu aj ďalším. Po americkom satirickom kreslenom seriáli z roku 2021 s názvom Princ od Garyho Janettiho, kde je hlavným hrdinom princ George, prichádza kontroverzná divadelná hra Prince Teploš kanadského autora Jordana Tannahilla. Princ George sa v nej má priznať, že je gay. Produkcie sa ujal dramatik Jeremy O. Harris, ktorý je gay.

​Po úspechu s kontroverznou divadelnou show Slave Play, pripravuje Jeremy O. Harris ďalšiu provokatívnu hru, v ktorej predstavuje fiktívnu verziu princa Georgea ako sa v neveľmi vzdialenej budúcnosti prizná, že je gay. Predlohu napísal Jordan Tannahill (35), ktorý patrí v Kanade medzi najuznávanejších umelcov a je ocenený viacerými cenami, píše PageSix. Hra Princ Teploš pravdepodobne vyvolá veľkú polemiku, keďže desaťročný princ George je reálna osoba. Je najstarším synom princa Williama a Catherine, princeznej z Walesu a druhým v nástupníckej línii na britský trón, budúci kráľ.

Práve v tomto období prežíva kráľovská rodina mimoriadne ťažké chvíle, keď sa kráľ Karol III. a princezná Catherine liečia na rakovinu, ktorú aj verejne priznali. Iste im to, že sa ešte neplnoletý princ George ocitne ako predloha ku kontroverznej postave homosexuála nepridá na pokoji, ktorý tak veľmi potrebujú počas liečby.

Princ má len 10 rokov, no nesie obrovský záväzok budúceho kráľa:

Nie je žiadny dôvod, aby mladučkého princa niekto takýmto spôsobom zneužíval a zosmiešňoval. Verejnosť sa búri, uťahovať si z dieťaťa je za hranicou u mnohých. Je preto otázkou, kde má byť hranica umeleckej slobody, aby nezasahovala do práva na súkromie verejne známych osobností, nehovoriac o deťoch.

Najčítanejšie