Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
William letel do nemocnice za Kate! Veľká operácia a dlhá hospitalizácia, obavy ľudí narastajú!
Zdielať na

William letel do nemocnice za Kate! Veľká operácia a dlhá hospitalizácia, obavy ľudí narastajú!

Archívna reportáž

Kate je veľmi akčná, aj preto ju ľudia majú radi

V stredu nečakane verejnosť zaskočili až dve nemilé oznámenia z kráľovského paláca v rozmedzí dvoch hodín. Týkali sa zdravotného stavu dvoch tzv. starších členov britskej kráľovskej rodiny, a to priamo kráľa Karola III. a princeznej Catherine. Rozhodnutie uviesť podrobnosti o ich hospitalizácii je veľmi prekvapujúce, má to zvyčajne patriť k prísne stráženým tajomstvám koruny, ktorá sa oznamujú len za obmedzených okolností.

​Ako sa už dostalo do pozornosti celého sveta, v stredu popoludní oznámili z kráľovského pláca v Londýne, že princeznú Catherine prijali v utorok do súkromnej nemocnice v centre Londýna na zákrok. Po plánovanej, no vraj pomerne náročnej operácii brucha zostane v súkromnej nemocnici ešte dva týždne a k verejným povinnostiam sa má vrátiť až po Veľkej noci. Palác neposkytol ďalšie podrobnosti, ale vyvrátil šíriace sa chýry a potvrdil, že jej zdravotný stav nesúvisí s rakovinou. Druhá správa z paláca sa týkala hospitalizácie kráľa Karola III., ktorý podstúpi na budúci týždeň zákrok na prostate.

Oficiálnym priznaním zákrokov sa chceli azda vyhnúť klebetám a nežiadúcej pozornosti zo strany verejnosti, Kate to dala aj pomerne jasne najavo v statuse. "Princezná z Walesu oceňuje záujem, ktorý toto vyhlásenie vyvolalo. Dúfa, že verejnosť pochopí jej túžbu zachovať pre svoje deti čo najviac normálnosti a želá si, aby osobné informácie o jej zdraví zostali súkromné," znela správa z Kensingtonského paláca. Napriek tomu sa začali hneď objavovať medzi ľuďmi rôzne špekulácie. Klinika, kde Kate operovali, je totiž popredným onkologickým centrom s najmodernejšími špičkovými technológiami na zisťovanie diagnózy rakoviny, jej operácie aj liečenie.

Kráľ oslávil v novembri narodeniny, zdalo sa, že je úplne fit:

​Podľa zdrojov z okruhu britskej kráľovskej rodiny sa princezná po operácii cíti "veľmi dobre", ako uviedli v The Times. Oporu má aj vo svojom manželovi, princovi Williamovi. Ten zrušil svoj plánovaný program a všetko prispôsobuje tomu, aby mohol venovať viac pozornosti manželke a rodine. Dokazuje to aj fotografia, ako vo štvrtok napoludnie odchádza z kliniky, kde je hospitalizovaná Kate. Bol pri nej už od rána, čo by mohlo taktiež viesť k dohadom, či je naozaj všetko tak v poriadku, ako by sa mohlo zdať z vyjadrení paláca a zdrojov odtiaľ. Ani pridlhá hospitalizácia nehovorí o úplne banálnom zákroku, no palác viac informácií prosto nepustil. Azda to skutočne nebude nič vážne.

Najčítanejšie