Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Krutá rana pre Harryho! TOTO poníženie ho muselo zabolieť!
Zdielať na

Krutá rana pre Harryho! TOTO poníženie ho muselo zabolieť!

Archívna reportáž

Ďalší nepriamy odkaz, že sa britská kráľovská rodina od princa Harryho (38) rozhodla dištancovať, je aktuálne vydaná kniha They also Served: 200 People Who Trained At Sandhurst, teda "Oni tiež slúžili: 200 ľudí, ktorí absolvovali výcvik v Sandhurste. V knihe sú uvedené mená 200 absolventov Kráľovskej vojenskej akadémie a princ William, ktorý ju absolvoval rovnako ako aj princ Harry, k nej napísal predslov. Meno jeho brata tam však chýba. Akadémia prechováva veľkú lojalitu voči britskej korune, a tak sa rozhodli princa prosto vymazať.

​Charitatívne oddelenie Kráľovskej vojenskej akadémie vydalo knihu, kde sú uvedené mená jej významných absolventov, medzi nimi je napríklad Winston Churchil, jordánsky kráľ Hussein, oscarový herec David Niven a tiež princ William. Jeho brat princ Harry, ktorý túto akadémiu nielenže absolvoval, ale sa zúčastnil aj bojov v Afganistane a založil športové podujatie Invictus Games pre veteránov, ktorí majú zdravotné následky, v knihe však spomenutý nie je.

Ako uviedli v The Sun, špekuluje sa, že by to mohlo súvisieť s jeho slovnými útokmi na najvyšších členov kráľovskej rodiny, ale aj s jeho popisom zabíjania afganských bojovníkov z vrtuľníka, keď ich vnímal ako šachové figúrky. Princ Harry slúžil v armáde desať rokov, získal hodnosť kapitána a podnikol dve vojenské misie do Afganistanu. "Princ Harry je veľmi hrdý na to, že môže slúžiť svojej krajine pri operáciách po boku svojich kolegov vojakov a vykonávať prácu, na ktorú bol vycvičený," stálo vtedy vo vyhlásení z kráľovského paláca a bolo všeobecne známe, že Harry si na svojom pôsobení v armáde zakladá. 

Harry bol kedysi zapálený príslušník armády:

​Richard Kemp, ktorý velil britským silám v Afganistane, povedal ku knihe v súvislosti s Harrym pre Newsweek: "Je pozoruhodné, že tam nie je zahrnutý muž jeho postavenia. Je to trochu prekvapujúce, ale chápem dôvody prečo." Domnieva sa, že si Harry spálil mosty po zverejnení jeho memoárov jednak tým, že sa v nej snažil podkopať autoritu v ozbrojených silách veľmi rešpektovanej kráľovskej rodiny, ale tiež nesúhlasí s jeho názorom, že ho počas výcviku v akadémii naučili považovať nepriateľa v Afganistane za menej ako človeka, čím mohol potenciálne vyvolať u ľudí nenávisť voči britským ozbrojeným silám. Hovorca akadémie v Sandhurste uviedoll, že sa v knihe zdôrazňujú skúsenosti a úspechy absolventov v širšej miere a nezameriava sa iba na tých najznámejších, no asi každému je jasné, že Harry by v knihe bol, ak by neboli okolnosti také, aké sú...

Pre ženu

Najčítanejšie