Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Najprv William s Kate fotkou ohromili, potom si ľudia všimli TOTO a sú terčom posmechu!
Zdielať na

Najprv William s Kate fotkou ohromili, potom si ľudia všimli TOTO a sú terčom posmechu!

Archívna reportáž

Walesovci sa veľmi snažia priblížiť ľuďom a získať si ich sympatie

Na tohtoročnej tradičnej vianočnej pohľadnici rodiny princa Williama (41) a princeznej Catherine (41) je oproti predchádzajúcom rokom viacero zmien. Rodinka si na rozdiel od minulosti nevybrala zábery z exteriéru, ale dala sa vyfotiť fotografom Joshom Shinnerom v ateliéri, a to ešte v čiernobielom prevedení a v poriadne neformálnom oblečení.

​Ako to už býva zvykom, mnohí hľadajú na oficiálne zverejnených fotografiách najvyšších členov kráľovskej rodiny nejaké skryté posolstvo, alebo zvláštnosti. Počas života kráľovnej Alžbety II. sa dalo usudzovať podľa umiestnenia fotografií jej najbližších členov rodiny na stole, pri ktorom sedela na vianočných portrétoch, kto je v popredí jej pozornosti, či naopak v nemilosti.

Na novej čiernobielej fotografii Walesovcov s vianočným pozdravom pre všetkých Britov nie je na prvý pohľad nič zvláštne. Celá päťčlenná rodina je oblečená v bielych košeliach, neformálnych nohaviciach a vyzerajú uvoľnene. Expertka na reč tela Judi James uviedla okrem iného pre The Sun, že ukazujú silu a charizmu aj bez drahých rodinných klenotov a insígnií na znak ich kráľovského postavenia. Hoci ako rodina pôsobia jednotne, "reč tela ich definuje ako päť individuálnych osobností", tvrdí James. "Každý má iný úsmev aj pózu," poukázala na zaujímavý detail.

Neformálna atmosféra fotky nie je náhoda, ide o to ukázať, že aj budúci kráľ s rodinou sú len ľudia:

​No pozornému oku ľudí neušlo pár nezrovnalostí na fotografii. Najmladšiemu členovi rodiny, princovi Louisovi, na zábere chýba prst. Princovi Williamovi a princeznej Catherine zas noha. Pochopiteľne, spustila sa lavína výsmechu pre nevydarené úpravy fotky, no pri pozornejšom pohľade sa to dá ľahko vysvetliť. "Jeho prst je prosto schovaný v dlani mimo záber," vysmial sa niekto špekuláciám o chýbajúcom Louisovom prste. Iní zas vyjadrili empatiu k autorovi fotografie. "Je mi ľúto fotografa, že mu kazia jeho okamžik hrdosti," súcitil ďalší. K chýbajúcim nohám sa viacerí zhodli, že sú prosto presne v zákryte s nohami stoličiek. Ako to už býva, viacerými úplne racionálne vysvetlenia nestačia a vidia v tom prosto zlyhanie fotografa pri úpravách fotky. Akurát si asi neuvedomujú, že chybnú fotku by kráľovská rodina nikdy von nepustila a žiadny fotograf by si ani nedovolil takú dodať.

Pre ženu

Najčítanejšie