Polojasno
31°
Bratislava
Beáta
28.6.2024
Princ Harry otvoril Invictus Games, Meghan neprišla! Po boku mal TÚTO ženu!
Zdielať na

Princ Harry otvoril Invictus Games, Meghan neprišla! Po boku mal TÚTO ženu!

Zdroj: youtube/screenshot Invictus Games 2023

Pre princa Harryho (38) sú Invictus Games srdcová záležitosť. Prvýkrát sa uskutočnili v Londýne v roku 2014 a bol to práve on, kto sa o to pričinil. Na Netflixe s ním nakrútili dokument s názvom Heart Of Invictus, a ani v tomto prípade sa nedokázal zdržať obviňovania svojej rodiny z jeho tráum. Veľa záberov nakrútili vlani v Haagu, kde po jeho boku stála manželka Meghan. Hry sú určené pre vojenských veteránov so zdravotnými následkami. Slovo Invictus znamená neporazený a má symbolizovať ich bojového ducha a húževnatosť. Tento rok sa hry konajú v Düsseldorfe a Harry na nich nemôže chýbať.

​Otvorenie Invictus Game v Düsseldorfe sa konalo za účasti princa Harryho, ktorý ich však, na rozdiel od vlaňajška, otvoril bez manželky Meghan. Všetkých táto skutočnosť zarazila, údajne má prísť z USA až na záver hier. Počas otváracieho ceremoniálu sa Harry popasoval s nemčinou, keď na pódiu poďakoval Düsseldorfu za usporiadanie hier a potom parafrázoval slávny prejav prezidenta J. F. Kennedyho v Západnom Berlíne z roku 1963 počas studenej vojny, keď povedal "Ich bin ein Berliner", ale Harry ho obmenil na "Ich bin ein Düsseldorfer", ako odkaz na hostiteľské mesto. Vyzeral byť veľmi dojatý a mal slzy na krajíčku, keď počas minútového potlesku v stoji zazneli výkriky "Harry, Harry".

Hry majú trvať týždeň a vojvoda zo Sussexu povedal, že má v úmysle zúčastniť sa na čo najväčšom počte podujatí aj ako divák. Keď sa chystal zaujať svoje miesto na tribúne v Merkur Spiel-Arena, povzbudzoval ho dav. Vyzeral byť vo veľmi dobrej nálade a rád sa pridal ku skandovaniu divákov pri sledovaní behu na 200 metrov. Divákov ale zaujalo, že namiesto Meghan po jeho boku sedela žena v zrelom veku a živo spolu komunikovali. Nič pikantné za tým ale netreba hľadať, bola to Yulia Anatolijivna Laputina (56), ukrajinská ministerka pre záležitosti veteránov. Obliekla sa do vojenskej uniformy, na ktorú si cez plecia prehodila ukrajinskú vlajku.

Podľa očakávania Harry strávil na tomto podujatí približne hodinu a potom sa zúčastnil finále rugby hráčov na invalidnom vozíku. Prišiel aj na basketbalový zápas, kde okolo neho sedeli viacerí hodnostári, medzi ktorými bol riaditeľ NASA, člen juhokórejskej delegácie a nigérijský minister obrany. Meghan vlani v Archetypes prezradila, že po genealogickom teste zistila, že je zo 43 percent Nigérijčanka, čo celkom dokonalo sadlo do organizácie Invictus Games.

​Harry v Düsseldorfe zdôraznil, že Nigéria vyslala tím na hry po prvýkrát. "Odkedy moja manželka zistila, že je nigérijského pôvodu, je pravdepodobné, že tento rok bude trochu súťaživejšia," dodal s humorom. Hry tento rok potrvajú do 16. septembra. V desiatich tímových a individuálnych športoch sa zúčastňuje celkovo 550 chorých, zranených a zranených vojnových veteránov, ktorí zastupujú 21 krajín. Už len si počkať, či sa skutočne objaví Meghan, alebo to "nevyjde" a klebety o kríze vo vzťahu sa opäť rozprúdia.

Najčítanejšie