Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kráľ sa s tým nebabre! Harrymu definitívne odstránili titul!
Zdielať na

Kráľ sa s tým nebabre! Harrymu definitívne odstránili titul!

Archívna reportáž

Harryho kniha spôsobila v kráľovskej rodine pobúrenie

Hoci niektorí tvrdia, že išlo len o formalitu, predsa len to mnohí vnímajú citlivo, ako zatvorenie posledných dvier vo vzťahu medzi kráľom a jeho synom. Palác totiž aktualizoval svoju webstránku a jej novej verzii už chýba titul, ktorý až do "megxitu" princovi náležal - Jeho kráľovská výsosť.

​Zdá sa, že princ Harry (38) si z toho veľkú hlavu nerobí, že už nie je HRH už ani na oficiálnej webovej stránke kráľovskej rodiny. Napokon, už v roku 2020 po jeho odchode spolu s manželkou Meghan (42) z kráľovského paláca, prestali mať obaja nárok na používane tohto titulu, keďže prestali byť pracujúcimi členomi kráľovskej rodiny. No azda práve preto, že titul tak dlho ešte na webe svietil, si mnohí mysleli, že je to znamenie nádeje, že sa ešte rodina dá dokopy. Teraz je to už jasné.

Princ Harry je aktuálne v krajine vychádzajúceho slnka, kde sa zúčastňuje summitu ISPS Sports, píše portál DailyMail. Ešte pred účasťou na Sentebale ISPS Handa Polo Cup v Singapure, ktoré sa bude konať 12. augusta, priletel princ Harry do Tokia, aby sa tam 9. augusta zúčastnil konferencie zameranej na šport, komunitu a filantropiu, ktorá je partnerom a podporovateľom Sentebale. Sentebale založil v roku 2006 princ Harry a princ Seeiso z Lesotha. Táto charitatívna organizácia má za cieľ podporovať deti a mladých ľudí postihnutých chudobou, nerovnosťou a HIV/AIDS v južnej Afrike a od roku 2010 nazhromaždila viac ako 11 miliónov britských libier.

Princ si získal Japoncov:

Do Tokia však s Harrym nepriletela Meghan, na letisku bolo vidieť kráčať po jeho boku argentínskeho hráča póla a priateľa Nacha Figuerasa. Po prílete Harry údajne žartoval, že sa odsťahoval z Kalifornie a odišiel od Meghan po tom, čo zistil, že mu bol odobratý titul HRH. Harry mal povedať smerom k davu, že by tu bol šťastný. Na summite vyzdvihol japonský národ. "Vaša vrúcnosť, váš súcit, vaša štedrosť, každý jeden prvok japonskej kultúry je skutočne jedinečný a veľmi, veľmi výnimočný. Ďakujem za vašu pohostinnosť. Naozaj, naozaj som si užil, že som opäť tu v Japonsku a teším sa na ďalšiu návštevu," dodal Harry s rozžiareným úsmevom.

​Jeho sólo turné bude pokračovať na Sentebale v Singapure, kde bol naposledy v roku 2017, keď hral na Sentebale Royal Salute Polo Cup ešte ako pracujúci člen kráľovskej rodiny. Aj koncom júna na stránke venujúcej sa Harryho charitatívnej práci bol uvedený ešte s titulom HRH: "Jeho kráľovská výsosť podstúpila verejný test na HIV v nemocnici Guy's and St Thomas' Hospital, aby zvýšila povedomie a ukázala aké jednoduché je nechať sa otestovať, ako súčasť úsilia o odstránenie stigmy súvisiacej s HIV/AIDS." No od utorka je z kráľovského webu jeho titul HRH odstránený. No zatiaľ mu s manželkou ostáva tiež významný titul - vojvodovia zo Sussexu, a niet pochýb, že o ten by prišli neradi.

Najčítanejšie