Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Odmieta poslušnosť kráľovi! Princ Andrew ignoruje bratov príkaz, o TOMTO chce vyjednávať!
Zdielať na

Odmieta poslušnosť kráľovi! Princ Andrew ignoruje bratov príkaz, o TOMTO chce vyjednávať!

Archívna reportáž

Po zvolení za britského kráľa má Karol III. snáď najväčšie problémy so svojím bratom, princom Andrewom. Ich vzťah sa vždy vyznačoval napätím, keď si z následníka trónu jeho mladší brat rád uťahoval, ba mal vraj intrigovať u matky, aby posunula jeho miesto v následníctve na trón pred brata. Zrejme aj preto sa kráľ Karol III. rozhodol Andrewa čo najskôr vykázať z Buckinghamského paláca, kde mal svoju kanceláriu a byt. Oficiálne kvôli šetreniu a zoštíhľovaniu personálu v kráľovskom paláci. Ale to mu nestačilo, žiada, aby sa Andrew vysťahoval aj z jeho sídla Royal Lodge do menšieho Frogmore Cottage, čo ale princ vytrvalo odmieta.

​Princ Andrew má veľký problém vysťahovať sa z elegantného rozsiahleho sídla Royal Lodge s 30 izbami, ktorý obýva od roku 2004 spolu s exmanželkou Fergie a s ich dcérami s manželmi. Princezná Eugenie spolu s manželom Jackom Brooksbankom nejaký čas po odchode Sussexovcov do USA obývali Frogmore Cottage, ktorý im venovala kráľovná Alžbeta II. ako svadobný dar, ale vrátili sa po pár mesiacoch do Royal Lodge. V marci zdroj z paláca potvrdil, že kráľ tiež požiadal princa Harryho a Meghan, aby opustili svoju rezidenciu vo Frogmore Cottage a vypratali ju najneskôr do leta. Potom by sa tam mal nasťahovať princ Andrew.

Ten však tomuto bratovmu rozhodnutiu vzdoruje a chce s ním vyjednávať. Vzhľadom na to, že mu kráľ odobral jeho ročný grant, aj znížil apanáž, stenšili sa jeho finančné možnosti utiahnuť svoj luxusný život. "Princ Andrew nejaký čas vzdoroval tomuto kroku, ale je zrejmé, že si už nemôže dovoliť údržbu nehnuteľnosti. Apanáž princa Andrewa bola znížená, pretože už nie je pracujúcim členom kráľovskej rodiny," potvrdil kráľovský zdroj situáciu princa a dodal, že "akékoľvek diskusie sú súkromnou rodinnou záležitosťou". Buckinghamský palác sa k tomu nevyjadril. 

Princ Andrew prišiel o kráľovské výsady, ale aj povinnosti, no najmä o reputáciu kvôli sexuálnemu škandálu v spojení s Jeffreym Epsteinom:

​Už v januári Andrewovi brat kráľ Karol III. odobral prístup do jeho bytu a kancelárie v Buckinghamskom paláci. Rozhodnutie prišlo viac ako tri roky po tom, čo Andrew odstúpil od verejných povinností a neskôr bol zbavený viacerých hodností, ako aj kráľovskej záštity v dôsledku sporov v súvislosti s jeho vzťahom so sexuálnym deviantom Jeffreym Epsteinom a sexuálnym zneužívaním mladistvej Američanky Virginie Giuffre, čo však poprel. No aby sa vyhol súdu, vyplatil jej tučné "odškodné". 

V krásnom prostredí Frogmore Cottage sa obyvatelia streodajú pomerne často, po Meghan a Harrym, neskôr princeznej Eugenii a jej rodine by sa tam mal zložiť "nepodarený" princ Andrew:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kfb (@kelvinfbruce)

Jeho kráľovská matka mala pre Andrewa vždy slabosť a snažila sa mu pomôcť, ale zrejme aj na radu jej najstaršieho syna musela pristúpiť k rozhodným krokom. Po jej skone však už Andrew nemá zástancu. Z jeho vzdoru je údajne kráľ Karol III. "unavený a rozčúlený". Ale aj Andrew sa vraj uzavrel a situácia ho deprimuje. No príkaz kráľa je príkaz kráľa a skôr či neskôr bude musieťAndrew  poslúchnuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie