Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Správa z paláca, na ktorú všetci čakali! Má Harry ešte šancu?
Zdielať na

Správa z paláca, na ktorú všetci čakali! Má Harry ešte šancu?

Archívna reportáž

Dohady o tom, či príde princ Harry s manželkou Meghan a deťmi na korunováciu Karola III. síce po tom, čo palác oznámil, že príde len princ, skončili, ale nastolila sa iná otázka. Mnohí sú zvedaví, čo predchádzalo princovmu rozhodnutiu a či je s tým uzrozumený jeho otec. Podľa informácií od zdrojov by mala byť prekvapivo spokojnosť na oboch stranách.

​Na odpoveď Sussexovcov po zaslaní pozvánky na korunováciu kráľa Karola III. dlho nechodila odpoveď. Nielen v paláci, ale aj u mnohých Britov preto vzniklo napätie a panovala mienka, že kráľovskí rebeli chcú zas vzbudiť iba pozornosť a poukázať na ich dôležitosť. Napokon, aj keď po termíne, odpoveď prišla s tým, že Meghan zostane s deťmi v USA a príde iba Harry. Toto mnohí kvitovali ako správne rozhodnutie z viacerých dôvodov. 

Až neskôr prišlo objasnenie, ako písali v The Sun, že sa udialo to, v čo už mnohí neverili. Princ Harry sa údajne predtým, ako poslal písomnú odpoveď, porozprával s otcom po telefóne a malo ísť vraj o priateľský hovor, keď obaja prejavili vôľu urovnať vzťahy. Mal to byť prvý telefonát odvtedy, ako sa v januári objavila jeho kniha Spare/Náhradník na pultoch kníhkupectiev a tiež po jeho nevhodných komentároch na margo jeho kráľovskej rodiny. Zasvätené osoby z paláca tvrdia, že kráľ je "spokojný" s rozhodnutím svojho mladšieho syna a "chápe", že Meghan zostane v USA s princeznou Lilibet (22 mesiacov) a princom Archiem, ktorý dovŕši štyri roky v ten istý deň, ako bude korunovaný kráľ a jeho manželka Camilla.

Princ Harry v rozhovore opísal fyzickú potýčku so svojím starším bratom Williamom, ten mu to má údajne dodnes za zlé a nekomunikuje s ním: 

Vo svojom piatkovom prejave okrem iného kráľ Karol III. hovoril o "nesmiernej hrdosti" na synov Williama a Harryho. Bratia však spolu, žiaľ, ešte stále nekomunikujú. Williamovi sa vôbec nepáči, že Harry vo svojej knihe opísal historku ako ho mal napadnúť a zhodiť na zem kvôli Meghan, ani o nevhodnej poznámke o Kate v súvislosti s jej vtedy čerstvým materstvom. Počas obradu korunovácie sa ale nepochybne stretnú, či to ale bude len v rámci obradu, alebo si skúsia sadnúť ako rodina, sa ešte len uvidí. Zdroje tvrdia, že Harry sa korunovácie chce zúčastniť najmä preto, aby vyjadril "podporu svojmu otcovi"

Prípravy na korunováciu nového kráľa Karola III. sú v plnom prúde, mnohí priaznivci sa však sústredia najmä na pošramotené vzťahy s princom Harrym:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie