Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Princ Charles informoval o stave jeho matky po covide! TAKTO je na tom kráľovná!
Zdielať na

Princ Charles informoval o stave jeho matky po covide! TAKTO je na tom kráľovná!

Archívna reportáž

V návale udalostí posledných dní sa dostala do úzadia aj situácia okolo zdravia Alžbety II. (95). Pred časom dostal covid jej syn princ Charles (73), ako aj jeho manželka Camilla a zrejme práve od nich dostala covid aj kráľovná. Vzhľadom na jej vek vznikli oprávnené obavy o jej život. Ale ako sa ukazuje, kráľovná má tuhý korienok a ani covid ju nezlomil. Princ Charles (73), ktorý sa už z vírusu zotavil, v utorok počas návštevy Southend-on-Sea prehovoril o zdraví jeho matky.

​​"Už je jej oveľa lepšie - bolo to veľmi mierne,'" prezradil Charels pre časopis Hellomagazine. A nebola sama s touto otázkou. Dodal, že kráľovná mala len veľmi ľahký COVID a je v poriadku. Tieto aktuálne informácie iba potvrdzujú, že je už na tom britská panovníčka po zdravotnej stránke dobre. Počas víkendu sa už dokonca stretla aj so svojimi vnúčatami a pravnúčatami.

​Podľa denníka Daily Mail strávila popoludnie vonku neďaleko svojho sídla vo Windsore s princom Williamom a Kate, ako aj ich tromi deťmi, princom Georgeom (8), princeznou Charlotte (6) a princom Louisom (3). Denník tiež informoval, že na stretnutí vo Frogmore Cottage sa zúčastnila aj princezná Beatrice so svojou iba päťmesačnou dcérkou Siennou. Iste jej toto milé stretnutie s najmladšími členmi rodiny prinieslo úprimnú radosť. Možno spolu s vnukom Williamom a Kate riešila aj ich sťahovanie do Windsoru, o ktorom sa už nejakú dobu celkom vážne hovorí.

​Princ Charles na návšteve v Ukrajinskej katedrále v Londýne vyjadril podporu ukrajinskému ľudu počas zúriacich bojov v ich krajine:

Inak sa už ale kráľovná v ľahkej podobe vrátila aj k svojim kráľovským povinnostiam. V utorok ju videli, ako zo svojho sídla na Windsorskom zámku organizuje dve virtuálne stretnutia so zahraničnými veľvyslancami. Na videohovory si obliekla svetlozelené šaty spolu so svojim charakteristickým perlovým náhrdelníkom a vyzerala dobre. Samozrejme je neustále pod dozorom lekárov. Na jej blížiacu sa veľkolepú oslavu diamantového jubilea jej panovania ju iste všetci chcú vidieť zdravú a pri sile. Paráda sa má konať v júni, keď je v Británii stabilnejšie počasie, a preto sa všetky oslavy zvyčajne presúvajú na tento termín, vrátane aprílových narodenín kráľovnej. 

Kráľovná, ktorá nedávno oslávila 70. rokov na britskom tróne, sa napokon nevyhla zákernému covidu, našťastie len v miernej podobe: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie