Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jasný signál od kráľovskej rodiny Meghan a Harrymu, že už nie sú podstatní? TOTO nebude náhoda!
Zdielať na

Jasný signál od kráľovskej rodiny Meghan a Harrymu, že už nie sú podstatní? TOTO nebude náhoda!

Archívna reportáž

Napriek tomu, že Sussexovci sú v podstate stále súčasťou kráľovskej rodiny, jej tradíciami a históriou zjavne opovrhujú a pred útrpným životom v paláci utiekli až do USA. Meghan a Harry však stále poškuľujú aj po výhodách a kráľovských tituloch, ktorými by radi počastovali nielen seba, ale aj svoje deti. Palác si uvedomuje, že aj napriek osobným rozhodnutiam ich rodičov budú patriť malí Archie a Lilibet už navždy do kráľovskej rodiny. Práve mladšie z detí, iba niečo vyše mesačné dievčatko, sa tak konečne objavilo aj v oficiálnom zozname nástupcov na trón.

Ako prináša denník The Sun, malá Lilibet sa oficiálne zaradila do kráľovskej línie, kde jej patrí 8. priečka, hneď po jej bratovi Archiem a zároveň pred princom Andrewom, vojvodom z Yorku a jeho dcérach Beatrice a Eugenie. Zmeny však nastali až po dlhých siedmych týždňoch od jej narodenia a mnohí toto zdržanie pripisujú práve škandálom, ktoré spôsobili Harry a Meghan ich vyhláseniami a obviňovaním členov britskej kráľovskej rodiny zo všetkého možného.

Aj keď ôsma priečka v poradovníku na trón potešila pravdepodobne najviac Lilibetiných rodičov, jej mama Meghan asi nebude mať veľkú radosť. Na oficiálnej webovej stránke kráľovskej rodiny je totiž ešte stále uvedená ako mama jedného dieťaťa. Zdá sa však, že palác rieši iné problémy, ako je pravidelné aktualizovanie informácií na webe, alebo chce možno za veľkú mláku symbolicky poslať Sussexovcom odkaz, že už nie sú dôležití. Oficiálna webová stránka kráľovskej rodiny, ktorá informuje verejnosť o záležitostiach týkajúcich sa rodu Windsorovcov, až do pondelka ešte stále uvádzala princa Andrewa ako ôsmeho v poradí a akosi pozabudli na narodenie Lilibet, a tým pádom aj na jej zaslúžené miesto v oficiálnej nástupníckej línii.

Harry a Meghan odštartovali sériu škandalóznych vyhlásení u hviezdnej moderátorky Oprah Winfrey:

​Jej brat Archie sa pritom podľa informácii spomínaného denníka ocitol v roku 2019 na zozname už 15 dní po narodení. Zároveň oficiálna stránka aj po pridaní Lilibet do zoznamu stále hlásala, že "vojvoda a vojvodkyňa majú jedno dieťa, Archieho Mountbattena-Windsora." Štipľavú poznámku si neodpustil ani kráľovský redaktor, Chris Ship, ktorý naznačil, že kráľovská rodina zrejme vyčkávaním chcela niečo povedať. "Na mieste je otázka, prečo im to tak dlho trvalo," začal otvárať citlivú tému vo svojom podcaste Royal Rota, naznačujúc, že stačilo jedným úkonom iba pripísať nový odsek s jej menom. "Kde bola toľko Lilibet? Týždeň alebo dva im môžeme odpustiť, ale mesiac? Zdá sa mi, že tým možno chcú niečo naznačiť," dodal s tým, že to bolo podľa jeho názoru od kráľovskej rodiny trochu malicherné.

Malá Lilibet už má svoje miesto v poradovníku na britský trón:

Royal.uk

​Hovorca Buckinghamského paláca však uviedol, že webová stránka kráľovskej rodiny sa "pravidelne aktualizuje" a denníku The Sun potvrdil, že práve 26. júla 2021 bola opäť aktualizovaná. Odlhliadnuc od technických záležitostí sa však vyskytla ďalšia udalosť, ktorá pravedpodobne rozpory medzi Harrym a jeho rodinou v Spojenom kráľovstve ešte viac prehĺbila. Vyšlo totiž na povrch, že vojvoda zo Sussexu podpísal megazmluvu na štyri knihy za 26 miliónov libier.

Prvé miesto v zozname nasledovníkov na trón patrí najstaršiemu synovi kráľovnej Alžbety II., princovi z Walesu, Charlesovi:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

V jednej z kníh bude Harry opisovať život v kráľovskej rodine, zatiaľ čo ďalšia bude vraj pochádzať z Meganinho pera, a bude sa venovať téme zdravého životného štýlu. Dokonca jedna z Harryho plánovaných štyroch kníh môže údajne vyjsť až po smrti kráľovnej. Právnici Sussexovcov pôvodne uviedli, že sa k týmto tvrdeniam nebudú vyjadrovať - neskôr však vyhlásili, že sú "nepravdivé a hanlivé" a plánuje sa iba jedna memoárová kniha. Tá by mala vyjsť už v roku 2022 a teda v čase platinového jubilea jeho starej mamy na kráľovskom tróne. Palác bol však už údajne varovaný, že by sa "mal báť" toho, čo z nej vzíde a je viac než možné, že Harryho a Meghan jednoducho kráľovná zo zoznamu pozvaných hostí vyškrtne.

Súvisiace články

Najčítanejšie