Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Poriadna rana pre kráľovskú rodinu! Škandalózny rozhovor s Oprah nečakane boduje!
Zdielať na

Poriadna rana pre kráľovskú rodinu! Škandalózny rozhovor s Oprah nečakane boduje!

Archívna reportáž

Pre britskú kráľovskú rodinu bol vstup Meghan Markle medzi jej členov nie práve tým najšťastnejším momentom, ako sa ukázalo. Hoci ju navonok prijali s otvorenou náručou, ona sa medzi nimi necítila dobre. V marcovej talk show Oprah Winfrey im riadne naložila, ba dokonca ich obvinila z rasizmu. Na jej stranu sa priklonil aj jej manžel, princ Harry a začal sa kolotoč otázok zo strany médií aj verejnosti. Aj keď sa kráľovský dvor ohradil, najmä čo sa týka rasizmu, viac sa už, podľa zvyku, k ničomu konkrétne nevyjadroval.

Kráľovná Alžbeta síce údajne dala celú záležitosť ohľadom vážnych obvinení jej vnuka Harryho a jeho manželky Meghan prešetriť detektívnej kancelárii, výsledky ešte stále neoznámili. Azda kráľovská rodina dúfala, že škandál utíchne. Zdá sa však, že sa stal pravý opak a celá kauza sa opäť dostáva do popredia záujmu, nakoľko táto talk show bola prekvapivo nominovaná na cenu Emmy.    

Emmy Awards sú v USA veľmi prestížna udalosť, podobne ako Oscar či Grammy. Každoročne sa v rámci nej s veľkou pompou udeľujú ceny za vynikajúce výsledky v televíznej oblasti. Pred samotným ocenením prichádzajú nominácie a veľkým prekvapením pre verejnosť bolo oznámenie, že ju dostala aj marcová talk show Oprah s Harrym a Meghan v kategórii najlepší neskriptový program, teda taký, ktorý nemá pevný scenár. Je neodškriepiteľné, že Oprah patrí medzi najvplyvnejšie osobnosti z televíznej obrazovky. Má prezývku "Kráľovná všetkých médií"  a v rámci Emmy získala doteraz 10 nominácií, z toho raz sa jej podarilo aj zvíťaziť a dostala aj 2 zvláštne ocenenia. V roku 2014 sa dostala aj do Siene slávy. V rozhovore s dvojicou vojvodov zo Sussexu zrejme vycítila ďalšiu príležitosť a nemýlila sa.  

Rozhovor Meghan a Harryho s Oprah Winfrey bol nominovaný na cenu Emmy: 

​Samozrejme, lesk slávy z ďalšej nominácie Oprah na zlatú sošku Emmy zasiahol aj dvojicu rebelov z britskej kráľovskej rodiny. Médiá píšu, akoby na sošku siahali aj oni. Aj keď je konkurencia veľká, okrem talk show Oprah je nominovaná aj show Davida Lettermana Môjho ďalšieho hosťa nemusím predstavovať, dokumentárna séria VICE, dokumentárny seriál United Shades of America a cestovateľský program Stanleyho Tucciho Hľadanie Talianska, no šanca víťazstva pre Winfrey je vysoká. Téma rasizmu je v USA veľmi aktuálna, Meghan sa v očiach mnohých Američanov stala hrdinkou a iste si to veľmi užíva. V súvislosti s nomináciou sa o nej bude ešte veľa písať a pokiaľ by Oprah získala v septembri aj zlatú sošku, bude to pre vojvodkyňu zo Sussexu veľké zadosťučinenie. 

Oprah má na úspešné spolupráce jednoducho čuch, aj preto sa už dlhé roky drží na výslní amerického šoubuznisu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oprah (@oprah)

Presný termín slávnostného, v poradí 73. odovzdávania cien Emmy Award, bude 19. septembra a vysielať ho bude CBS a Paramount+. Tomu, že britská kráľovská rodina je v popredí záujmu amerických televíznych divákov, nasvedčuje aj niekoľko nominácií televíznej série The Crown. Nie všetko tam pre ňu vyznieva lichotivo, ale tak ostré obvinenia, ako odzneli v talk show Oprah, sú predsa len cez čiaru, aj preto, že sú aktuálne. Robert Lacey, autor knihy Battle of Brothers, si myslí, že na vine je Meghan. "Harrymu by nevadilo zmierenie, ale je tu Meghan, ktorá sa v tejto otázke drží svojich zbraní. Určite by malo byť možné, aby si obe strany povedali, že minulosť je minulosť," konštatoval Lacey. Nominácia, ako aj samotnú udeľovanie, či nebodaj víťazstvo, opäť vzbudia záujem o kontroverzný rozhovor, a to je nepochybne to posledné, čo si kráľovská rodina želala. Nechať veci vyšumieť je totiž v Buckinghamskom paláci zásadnou stratégiou, ako sa k mnohým nepríjemným veciam postaviť.

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie