Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Šokujúce skutočnosti okolo smrti Diany! TOTO auto je kľúčom k nehode!
Zdielať na

Šokujúce skutočnosti okolo smrti Diany! TOTO auto je kľúčom k nehode!

Archívna reportáž

Okolo tragického okamihu smrti princeznej Diany kolujú aj 24 rokov po nehode mnohé dohady, špekulácie či konšpiračné teórie. Kým jedna časť tvrdí, že pri nehode úradoval alkohol v krvi šoféra, či to, že sa tragickou nehodou skončila jednoducho drsná naháňačka s fotografmi, iní si myslia, že je za jej smrťou pomsta za jej odvážne rozhovory či milencov, v podobe objednávky jej vraždy. Nedávno sa opäť vynorili informácie o záhadnom mužovi v bielom aute, ktorý iba pár sekúnd po nehode vyšiel z neslávne známeho parížskeho tunela. Je možné, že jeho jazda iba zavŕšila sled udalostí, ktoré smerovali k tragédii.

V rámci seriálu a podcastu, ktorý sa zaoberá Dianinými poslednými dňami, sa denník Daily Mail rozprával s množstvom dôležitých svedkov a členov jej najbližšieho okolia, z ktorých mnohí do dnešných dní nevypovedali. Medz nimi boli aj manželia, ktorí sa v ten čas v tuneli nachádzali a tvrdia, že videli biele auto značky Fiat Uno, ktoré sa údajne zrazilo s Dianiným Mercedesom iba niekoľko sekúnd pred katastrofou.

Keď sa vo veľmi skoré osudné augustové ráno blížilo auto princeznej Diany do tunela Pont de l'Alma v Paríži, v tuneli sa nachádzalo niekoľko iných áut, ktorých posádky zachytili čosi nezvyčajné. Zhdou okolností sa totiž v tuneli nachádzali dve rovnaké autá značky Fiat, model Uno,  navyše rovnakej bielej farby. Kým v jednom sedel paparazzi na voľnej nohe, James Andanson, ktorý túžil po horúcich záberoch jednej z najfotografovanejších osôb planéty, aby ich dobre speňažil, vodič druhého auta bol pomerne dlhý čas po nehode neznámy. Ako však povedali svedkovia nehody, neznáme biele auto po tom, ako skrížilo cestu Mercedesu, utieklo obité plnou rýchlosťou z tunela. Dnes sa o ňom vie tiež iba pramálo, isté však je, že ideo bodybuildera ázijského pôvodu, ktorý v tom čase pracoval ako bezpečnostný pracovník. Azda aj táto zvláštna zhoda okolností podnietila vznik konšpiračnej téorie, že princeznú nechala na objednávku odstrániť britská tajná služba MI5.

Tragédia života princeznej Diany je dodnes zahalená rúškom tajomstva:

Hrozné teórie navyše podporuje aj skutočnosť, že iba dva roky po nehode bol fotograf a vodič jedného z bielych Fiatov nájdený mŕtvy, v zhorenom BMW s prestrelenou hlavou. Azda aj preto sa tajomný muž menom Le Van Thanh radšej od nehody dištancuje a tvrdí, že je nevinný. Avšak svedectvo siedmych ľudí vrátane francúzskeho manželského páru mu na nevine nepridáva. Sabine a Georges Dauzonnovci sa približne v čase nehody viezli vo svojom Rolls-Royce a napojili sa na rýchlostnú cestu na nábreží Seiny neďaleko výjazdu z tunela Alma, keď uvideli biely Fiat Uno, ako chaoticky vychádza z tunela a takmer do nich narazil. On aj jeho manželka opísali, že auto kľučkovalo najprv doprava smerom k ich blížiacemu sa autu, potom doľava a potom späť doprava. Richard Keen, právnik zastupujúci rodinu nebohého šoféra princeznej Diany, Henriho Paula, sa Dauzonneho opýtali, či si myslí, že sa Fiat snažil úmyselne zablokovať autá za ním. "V tomto prípade som nemal dojem, že by to robil zámerne, to nie. Akoby sa snažil zistiť, čo sa deje za ním,"  povedal Dauzonne a uviedol, že z tunela nepočuli ani náraz, ani náznak nehody. 

Niektorí konšpirační teoretici veria verzii, že princezná Diana bola odstránená kvôli jej nevyspytateľnej povahe, ktorá škodila záujmom britskej monarchie:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Neskôr ho pani Dauzonneová opísala vyšetrovateľom ako "Európana, so svetlou kožou,  ale pôsobil, akoby bol odniekiaľ zo Stredomoria. Jeho oči boli tmavé, vlasy tmavohnedé a krátke. Mohol mať okolo 35 až 40 rokov". Taktiež si zapamätala číslicu 78 alebo 92, ktorú mal v  EČV, ako aj to,  že nebol v aute sám. Spoločnosť mu robil veľký pes, ktorý ako sa neskôr po vypátraní Le Van Thanha ukázal byť mohutný rotwajler. Jeho foto si môžete pozrieť v galérii TU. Neskôr sa im podarilo dopátrať k bodybuilderovi aj na základe opisu svedkov, avšak jeho Fiat, ktorého súčasťou EČV bolo číslo 92, mal zrazu červenú farbu. Podľa jeho slov ho nechal prestriekať deň pred nehodou, keďže vo "vietnamskej kultúre prináša červená farba šťastie." Toto tvrdenie postačilo vyšetrovateľom natoľko, že ho už rok po nehode vyškrtli zo zoznamu podzrivých, avšak v roku 2006 sa o neho opäť začali zaujímať. Jeho otec totiž médiám tvrdil, že jeho syn iba pár hodín po nehode zavolal svojmu bratrovi, automechanikov, aby ho poprosil o urgentné prestriekanie auta. Ale to sa Van Thanh opäť vyhovoril, že je to len snaha otca o pomstu za rodinnú šarvátku a naďalej trvá na svojej nevinne. Dnes je už pritom sám otec dospievajúceho chlapca, a tak by sa mohol aspoň z úcty k dvom polosirotám, Harrymu a Williamovi rozhodnúť vypovedať úprimne.

Súvisiace články

Najčítanejšie