Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Harry smeruje do Británie! Brat a otec na neho kašlú, prichýli ho TÁTO osoba!
Zdielať na

Harry smeruje do Británie! Brat a otec na neho kašlú, prichýli ho TÁTO osoba!

Archívna reportáž

O niekoľko dní si priaznivci kráľovskej rodiny pripomenú nedožité 60. narodeniny jej tragicky zosnulej členky, princeznej Diany. Pri tejto príležitosti sa rozhodli jej dvaja synovia, princovia William a Harry, inštalovať do jednej zo záhrad Kensingtonského paláca sochu na jej pamiatku. Slávnostné odhalenie sa má uskutočniť práve v deň jej narodenín a obaja na nej odprezentujú slávnostné prejavy. To logicky znamená, že Harry sa opäť vracia naspäť na rodnú hrudu.

Príchod princa Harryho do Veľkej Británie by sa mal podľa informácií denníka The Sun uskutočniť už priebehu nasledujúcich 24 hodín. USA sú totiž na oranžovom zozname krajín, a ak chce princ Harry stihnúť včas ceremoniál v Kensingtonskom paláci, musí dodržať pravidlá povinnej karantény, ktorá môže trvať až desať dní.

Spomienková slávnosť, na ktorej sa obaja rozhádaní bratia objavia bok po boku, aby si uctili svoju zosnulú matku, sa uskutoční 1. júla, teda v deň Dianiných nedožitých 60. narodenín. Predpokladá sa, že zo Spojených štátov, kde žije Harry s manželkou Meghan, synom Archiem a maličkou dcérou Lilibet, priletí v utorok či v stredu. Keďže je krajina, ktorá je zároveň jeho novým domovom, na takzvanom oranžovom zozname krajín pre vstup do Spojeného kráľovstva, princ sa a bude musieť izolovať dlhých desať dní. Harry by tak mal prísť do Veľkej Británie ideálne už 22. júna. Avšak toto obdobie sa môže skrátiť na päť dní, ak si princ zaplatí dodatočný test.

Socha princeznej Diany bude inštalovaná v jednej z mnohých nádherných záhrad Kensingtonského paláca, pozrite si malú prehliadku v krátkom videu:

Azda z hľadiska finančného by pre Harryho určite nebol problém si za predčasnú "slobodu" priplatiť, avšak otázne je, či bude mať vôbec dôvod opustiť dočasné ubytovanie vo Frogmore Cottage, kde aktuálne býva jeho sesternica, princezná Eugenie. Podľa informácii zo zdroja z okolia paláca sú totiž vzťahy s jeho bratom na bode mrazu a aj svoje prejavy na slávnostnej ceremónii prečítajú každý samostatne. Napriek tomu, že bratia z úcty k matke uzavreli krehké prímerie, zamestnanci paláca očakávajú poriadne dusnú atmosféru, a to nie len kvôli vysokým teplotám, ktoré kvária Európu. "Vôbec neuskutočnili žiadne osobné ani telefonické rozhovory, komunikujú len veľmi stroho a iba minimálne cez sms správy. Ich vzťah je stále veľmi napätý a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa v dohľadnom čase mali nejako zblížiť," prezradil zdroj z paláca. 

Princ Charles si takto dojemne pripomenul narodeniny staršieho syna Williama, s tým mladším sú vzťahy, naopak, stále chladnejšie:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

​Ani jeho otec, princ Charles, neplánuje robiť nijaké ovácie na počesť návratu pochabého mladšieho syna, ktorý ho iba prednedávnom nepriamo označil za mizerného otca. Bývalý manžel zosnulej princeznej Diany a otec oboch princov sa na ceremónii dokonca ani nezúčastní, namiesto toho odcestuje do Škótska. 

"Charles to nechá celé na chlapcov. Harry bude musieť byť v karanténe, keď pristane v Anglicku, s najväčšou pravdepodobnosťou vo Frogmore Cottage vo Windsore. Charles dal celkom jasne najavo, že tam nezostane, pretože sa chystá do Škótska. Nie je medzi nimi naplánované žiadne vzájomné stretnutie," dodal dobre informovaný zdroj. Harry dokonca prišiel s požiadavkou, že si želá prítomnosť vlastného novinára, ktorý udalosti zachytí z jeho uhla pohľadu. Vojvoda zo Sussexu tak dal opäť jasne najavo svoju obrovskú nedôveru v britské médiá, s ktorými viedli spolu s manželkou viaceré súdne spory.

Súvisiace články

Najčítanejšie