Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Princa Philipa (99) presunuli do špecializovanej nemocnice! Diagnóza neznie vôbec dobre
Zdielať na

Princa Philipa (99) presunuli do špecializovanej nemocnice! Diagnóza neznie vôbec dobre

Archívna reportáž

Situácia okolo manžela britskej kráľovnej Alžbety II. je stále napätá. Princ bol pred dvomi týždňami prevezený z hradu Windsor, kde niekoľko mesiacov žije v izolácii kvôli covidu spolu s kráľovnou, do nemocnice kráľa Edwarda VII. v Londýne. Necítil sa dobre, a jeho lekár odporučil jeho hospitalizáciu ako „preventívne opatrenie“ na pár dní. Tie sa predĺžili zatiaľ na štrnásť dní a pozornosť verejnosti vzbudil najmä jeho náhly prevoz do inej nemocnice v Londýne, Nemocnice sv. Bartolomeja, kde podstúpi ďalšiu liečbu.

Princa Philipa (99), ktorý by mal osláviť v júni neuveriteľných 100 rokov, zatiaľ osobne navštívil len jeden člen kráľovskej rodiny, jeho najstarší syn a následník trónu, princ Charles. Kvôli nariadeniam nemocnice sa však pri otcovi zdržal iba krátko, nie viac ako 30 minút. Podľa vyjadrenia Buckinghamského paláca sa bude princ Philip v nemocnici sv. Bartolomeja podrobovať liečbe srdca a infekcie. So srdcom má princ už dlhodobejšie problémy, infekciu však bližšie nešpecifikovali, píše portál Daily Mail.

Princ Charles odchádzal z nemocnice pred niekoľkými dňami pomerne skrúšený a v očiach sa mu leskli slzy, čo bolo badať na záberoch od fotografov striehnucich pred nemocnicou. Princ svoju návštevu u otca nekomentoval. Nasadol do pristaveného auta a odišiel späť do svojej rezidencie Highrove na juhozápade Anglicka, kde sa zdržiava počas pandémie spolu s manželkou Camillou. 

Princ Charles iba pred niekoľkými mesiacmi prekonal ochorenie COVID-19, teraz je však ohrozené zdravie jeho takmer 100-ročného otca, princa Philipa:

​Minulý týždeň v utorok sa k zdravotnému stavu svojho otca, po ich spoločnom telefonáte vyjadril aj jeho najmladší syn, princ Edward. Tvrdil, že sa mu darí "oveľa lepšie". Na otázku, či bol princ Philip frustrovaný z toho, že je v nemocnici, odpovedal: "Len trochu! Myslím, že sa to stáva každému, keď hodiny sleduje len holé nezaujímavé steny ". Princ William zas pred týždňom, počas návštevy vakcinačného centra na východe Británie, komentoval prítomným novinárom stav starého otca slovami: "Áno, je v poriadku, dohliadajú na neho". Verejnosť tieto správy priamo z úst členov kráľovskej rodiny načas upokojili, ale náhly prevoz do inej nemocnice vyvoláva opäť otázky. 

V austrálskom Adelaide si kráľovnú Alžbetu II. nedávno uctili inštaláciou sochy s jej podobizňou pri budove úradu guvernéra:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Princove problémy by však podľa dostupných informácií nemali súvisieť s koronavírusom, proti ktorému bol spolu s manželkou, kráľovnou Alžbetou II. zaočkovaný ešte v januári. V minulosti sa však princ podroboval viackrát liečbe močového ústrojenstva, čo v jeho vysokom veku však nie je nič nezvyčajné. Zdá sa, že 94-ročná kráľovná Alžbeta II, je stále zdravá "ako rybička" a zostala počas Filipovej hospitalizácie na hrade Windsor. V Británii sa pripravujú na oslavu jej 95. narodenín a nikto pochopiteľne nechce, aby dovtedy ohrozila svoj život z akéhokoľvek dôvodu. No zároveň všetci dúfajú, že júnových osláv svojich 100. narodenín sa dožije aj princ Philip.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie