Jasno
13°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Po troch rokoch boja s rakovinou prišla smutná správa! Hviezdny DJ zomrel
Zdielať na
Hudba

Po troch rokoch boja s rakovinou prišla smutná správa! Hviezdny DJ zomrel

Zdroj: pexels.com

Hudobný svet zaznamenal ďalšiu stratu. Vo veku 57 rokov zomrel minulý týždeň legendárny DJ a producent Clark Kent. Túto správu oznámila jeho rodina na jeho osobnej instagramovej stránke. Po troch rokoch boja podľahol rakovine hrubého čreva. Článok o jeho úmrtí sa objavil v tlači už 16. októbra, no Angie Martinez, ktorá o ňom aktuálne produkuje dokument, ho označila za nepravdivý a žiadala o zdržanlivosť v tak citlivej záležitosti.

​Vo vyhlásení jeho rodiny stojí: "S hlbokým zármutkom zdieľame smrť milovaného Rodolfa A. Franklina, ktorý je svetu známy ako DJ Clark Kent. Clark zomrel vo štvrtok večer obklopený svojou oddanou manželkou Keshou, dcérou Kabriah a synom Antoniom. Clark bojoval tri roky ticho a statočne s rakovinou hrubého čreva, pričom sa naďalej delil o svoje dary so svetom. Rodina je vďačná všetkým za lásku, podporu a modlitby počas tohto obdobia a žiada o súkromie pri spracovávaní tejto obrovskej straty." Sústrasť vzápätí prejavilo rodine mnoho fanúšikov zosnulého, medzi nimi aj známe mená zo šoubiznisu.

Štyri desaťročia bol uznávaným hip-hopovým insiderom, ktorý mal vplyvné vzťahy s mnohými poprednými rapermi. Zomrel vo štvrtok vo svojom dome v Greenbrooku, mestskej časti na severe New Jersey. Ako DJ Clark Kent začínal koncom 80. rokov ako DJ pre Dana Danea na klubovej scéne v New Yorku s kolegami ako Kid Capri a Funkmaster Flex.

DJ a jeho umenie:

Pomáhal raperom nájsť ich hlasy a neskôr sa stal známym ako rozprávač hip-hopovej histórie. Čoskoro sa začal orientovať na produkciu skladieb talentov, v roku 1989 poskytol beat pre Troopovu skladbu Spread My Wings. Pokračoval v produkcii klasík ako Players Anthem od Junior MAFIA, Brooklyn's Finest a Coming Of Age od JAY-Z, ako aj najväčšieho hitu, Loverboy (Remix) od Mariah Carey, ktorý sa v rebríčku Billboard Hot 100 v USA umiestnil na 2. mieste. O jeho živote sa pripravuje dokument s názvom God’s Favorite DJ: The Story of DJ Clark Kent, ktorý produkuje Angie Martinez.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa DJ Clark Kent (@djclarkkent)

Najčítanejšie