Skoro jasno
17°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Pre Kollera už niet návratu? Lucie si našla náhradu, nový spevák bol len krok od smrti!
Zdielať na
Hudba

Pre Kollera už niet návratu? Lucie si našla náhradu, nový spevák bol len krok od smrti!

Archívna reportáž

Kapela si prešla viacerými krízami

Po ôsmich mesiacoch od odchodu speváka Davida Kollera (64) zo skupiny Lucie, je už známe meno nového lídra. Je ním Viktor Dyk (55), ktorý spieval v muzikáloch ako Excalibur, Obraz Doriana Graya, Němcová! či Láska je láska, ako aj v rockových operách Antigona, Oidipus Tyranus a Faust. Spolupracoval s kapelami Alice či Gaia Mesiah, ale známy je tiež ako skladateľ hudby k filmom Snowboarďáci, Ro(c)k podvraťáků a Bestiář. Tento bratranec Vojtěcha Dyka však má za sebou aj desivú skúsenosť, keď len zázrakom unikol smrti.

​Na uvedenie nového speváka si skupina Lucie vybrala zaujímavú scenériu pri Vltave, kde ohlásila špeciálnu tlačovú konferenciu. Za zvuku hudby z filmu Piráti z Karibiku tam priplával na lodi Viktor Dyk. Pri predstavovaní neskrýval nadšenie. "Cítim sa skvelo. Odo dňa, keď mi to chlapci oznámili, sa cítim byť šťastný. Som veľmi poctený a s najhlbšou mierou pokory prijímam, že si chlapci vybrali práve mňa. Neexistujú z ich strany žiadne tlaky, všetko to v rámci hudobnej chémie a alchýmie ide ako po masle. Už sa dokonca dorozumievame i nonverbálne. Teraz sa budem snažiť svoju úlohu čo najlepšie napĺňať," povedal s nadšením nový spevák legendárnej skupiny.

Bol pritom len krok od toho, aby spievanie zavesil na klinec. "S koncertovaním som chcel už skončiť a venovať sa skladaniu hudby. Ale potom prišla táto ponuka, ktorú nešlo odmietnuť. Urobím všetko preto, aby kapela šliapala čo najlepšie a aby sa fanúšikom páčili nové pesničky, na ktorých robíme," vysvetľoval so zápalom. Pred skupinou Lucie je veľmi aktívne obdobie, chce smerovať ďalej a robiť nové veci. Na budúci rok sa chystajú vydať nový album a na jeseň začať turné aj so špeciálnymi hosťami Petrom Jandom, Michalom Pavlíčkom a Michaelom Kocábom. Ešte tento rok jej má vyjsť nový singel. Viktor Dyk teda nasadá do rozbehnutého vlaku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LUCIE (@skupina_lucie)

Ako ale spomenul pre Blesk.cz, nielenže už so spevom nerátal, ale je priam zázrak, že vôbec žije. "Teraz viem, že som unikol smrti a 7. február je pre mňa druhý dátum oslavy narodenín. Vo svojom dome som preletel cez nízke zábradlie o poschodie nižšie. Potom si nič nepamätám, až som sa prebudil na JISke. Po dvoch mesiacoch ma pustili domov a musím povedať, že okrem jazvy na čele, nemám žiadne následky," podelil sa s trpkou skúsenosťou. Pri páde si rozrazil hlavu, zlomil päť rebier, naštiepil krčný stavec a na dvakrát zlomil nohu. Po operácii ho uviedli do umelého spánku, napriek desivým poškodeniam ale všetko dobre dopadlo a teraz Viktor dostal životnú šancu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Dyk (@viktordyk_ofiprofil)

Najčítanejšie