Skoro jasno
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Smutná správa pred bratislavským koncertom! Zomrel spevák slávnej kapely!
Zdielať na
Hudba

Smutná správa pred bratislavským koncertom! Zomrel spevák slávnej kapely!

Zdroj: pexels.com

Na zoznam známych osobností zo šoubiznisu, ktoré tento rok navždy opustili svet, pribudlo aj meno Paul Di'Anno, ktorý zomrel vo veku len 66 rokov. Tento heavymetalový spevák bol prvým frontmanom a spevákom mega slávnej metalovej skupiny Iron Maiden, ktorá má vystúpiť 1. júna 2025 v Bratislave. Posledné roky ho trápili viaceré zdravotné problémy, ale nie je známe, čo zapríčinilo jeho úmrtie.

​Správu o skone speváka Paula Di'Anna oznámilo v mene jeho rodiny vydavateľstvo Conquest Music. "S ľútosťou potvrdzujeme smrť Paula Andrewsa, profesionálne známeho ako Paul Di'Anno. Zomrel vo svojom dome v Salisbury vo veku 66 rokov. Napriek tomu, že ho v posledných rokoch trápili vážne zdravotné problémy, ktoré ho upútali na invalidný vozík, naďalej zabával svojich fanúšikov po celom svete. Od roku 2023 mal viac ako 100 vystúpení. Pozdvihnite čašu na jeho pamiatku," stojí vo vyhlásení.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paul Di'Anno (@pauldiannoofficial)

​​Hold svojmu bývalému kolegovi vzdali aj členovia Iron Maiden: "Paulov príspevok k Iron Maiden bol nesmierny a pomohol nám nasmerovať sa na cestu, ktorou sme kráčali ako kapela takmer päť desaťročí. Jeho priekopnícku prítomnosť ako frontmana a vokalistu na pódiu, aj na našich prvých dvoch albumoch, si budeme veľmi radi pamätať nielen my, ale aj fanúšikovia po celom svete." Di'Anno sa pripojil k vznikajúcej skupine Iron Maiden po konkurze v novembri 1978. V roku 1980 naspieval svojím pôsobivo chrapľavým hlasom ich debutový album, ako aj jeho pokračovanie v roku 1981, Killers. Pre nezhody v skupine z nej potom odišiel.

Ako sám priznal, mal veľmi divoký spôsob života, bojoval so závislosťou od drog. "Nebolo to len o tom, že som šnupal trochu koksu... Išiel som v tom nonstop, 24 hodín denne, každý deň," povedal otvorene. Po skončení v Iron Maden stál v nasledujúcich rokoch na čele skupín Gogmagog, Battlezone a Killers a vydal niekoľko sólových albumov. V posledných rokoch trpel zdravotnými problémami, po zranení kolena podstúpil jeho operáciu, na ktorú mu prispeli aj kolegovia z Iron Maiden, no napokon skončil na invalidnom vozíku. Napriek tomu stihol od roku 2023 viac ako 100 živých koncertov. Posledný bol v Krakove 30. augusta tohto roku.

Najčítanejšie