Oblačno
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Šialený drogový kokteil ho pripravil o rozum? Zosnulému spevákovi našli v krvi 5 rôznych látok!
Zdielať na
Hudba

Šialený drogový kokteil ho pripravil o rozum? Zosnulému spevákovi našli v krvi 5 rôznych látok!

Archívna reportáž

Sláva a úspech skupiny One Direction Liamovi šťastie nepriniesli

Prvé správy o výsledkoch z toxikológie o rôznych návykových látkach, ktoré požil spevák Liam Payne (†31) predtým, ako sa zrútil z balkóna jeho hotelovej izby, sú šokujúce. Ešte pred oficiálnym zverejnením správy poskytol istý zdroj, ktorý chcel zostať v anonymite, informáciu, že v jeho tele sa našiel hotový kokteil zložený z viacerých drog.

​Ako sa dalo aj očakávať, prvé výsledky z toxikológie potvrdili, že Liam Payne bol pred tragickým pádom z balkóna hotelovej izby pod silným vplyvom drog. TMZ citovali anonymný zdroj, ktorý bol oboznámený s predbežnými výsledkami testov, že v Liamovej krvi našli stopy po požití metamfetamínu, ketamínu a MDMA spolu s crackom a benzodiazepínom. Tento drogový kokteil je nazývaný "ružový kokaín".  Zdroj ale zdôraznil, že tieto počiatočné výsledky neponúkajú presné údaje o tom, koľko toho kolovalo v jeho krvi, keď zomrel. Na konečné výsledky bude treba počkať ešte niekoľko týždňov.

Argentínska prokuratúra prípad naďalej vyšetruje, po Liamovej pitve ale vylúčila, že by sa na jeho úmrtí podieľala iná osoba. Payne mal 25 zranení "kompatibilných s tými, ktoré spôsobuje pád z výšky" a príčinou smrti boli "polytraumatizmus, vnútorné a vonkajšie krvácanie". V izbe vyšetrovatelia našli alkohol, biely prášok, balenie sedatíva a porozhadzované predmety, vrátane rozbitej televízie. Predpokladá sa, že Payne mohol vypadnúť z balkóna svojej hotelovej izby v stave "polovičného alebo úplného bezvedomia".

Vyšetrovatelia sa snažia zistiť, kto zosnulému predal drogy, ktoré užil v hoteli CasaSur v Palerme, elegantnej štvrti hlavného mesta Argentíny. Polícia má výpovede najmenej troch zamestnancov hotela, ako aj dvoch žien, ktoré navštívili spevákovu hotelovú izbu pred jeho smrťou. Do Buenos Aires priletel Liamov otec, aby zorganizoval repatriáciu jeho telesných pozostatkov. Stretol sa aj s prokurátormi a ďalšími predstaviteľmi, ktorí sa zaoberajú touto tragickou kauzou. Argentínske úrady očakávajú, že spevákovo telo vydajú jeho otcovi na budúci týždeň, aby s ním mohol odletieť domov a usporiadať mu pohreb v Anglicku.

Najčítanejšie