Jasno
17°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Českého herca život trápi! Čierne myšlienky pre hrozbu amputácie nohy!
Zdielať na
Hudba

Českého herca život trápi! Čierne myšlienky pre hrozbu amputácie nohy!

Legendárneho herca, ktorý sa preslávil ako princ Radovan z Princeznej so zlatou hviezdou a tiež kráľa českej dychovky Josefa Zímu (92) život vraj už veľmi nebaví. Má už 12 rokov veľké problémy s nohami a hrozí mu aj amputácia. Veľa času preto trávi v nemocniciach. Občas ešte ale dokonca zvládne aj vystupovať, čo ho vždy poteší, ako jedna z mála vecí...

​Po výmene oboch kĺbov v nohách mal Josef Zíma niekoľko rokov pokoj. Vlani mu ale sčernela jedna noha a zostala nefunkčná. "Dostala sa mi tam nejaká baktéria," vysvetľoval Zíma. Tri mesiace musel potom ležať v nemocnici, kde mu ju liečili, aby ju zachránili pred amputáciou. Z nemocnice ho síce prepustili na Štedrý deň, potom sa ale musel pre pretrvávajúce problémy do nemocnice viackrát načas vrátiť. Už je ale pár dní doma, no veľa radosti zo života vraj nemá. "Darí sa mi zle. Som na tom mizerne. Ale sem tam sa snažím účinkovať. Keď ma dovezú k mikrofónu, tak je to dobré," povedal populárny umelec triezvo.

"Poviem vám úprimne, nemať publikum a rodinu, tak tu nechcem byť. Čo by som tu robil? Veď to je otrava! Sedieť a čumieť do blba? Tu už aj tak nemám dávno čo robiť. To si vždy hovoríme s Yvettou Simonovou. Sme tu už obaja cez čiaru," pokračoval Zíma vo svojej lamentácii. "Jedine vďaka tomu, že publikum ma má zrejme rado, pretože mi to dáva najavo, tak tu som ďalej. A keď sa k nemu dokrívam alebo ma k nemu dopravia, sú to stále pekné vystúpenia," konečne otočil svoje rozprávanie pozitívnym smerom.

Josef Zíma a koncert k jeho jubileu:

"Som rád, že mi to ešte stále trochu spieva a tiež trochu myslí. Aj keď lepšie by bolo možno nemyslieť. Keby už tá hlava bola zlá, tak mi je jedno, čo sa so mnou deje. Ale takto, keď mi to myslí, tak o všetkom viem. A to je smutné," povedal tento bývalý idol žien to, čo cítia mnohí starší ľudia. Ale dá sa to chápať, mať dlhodobé problémy s bolesťami nôh pod hrozbou amputácie, musí byť veľmi stresujúce. Už v roku 2012 musel Zíma pre veľké bolesti zrušiť vystúpenie. Po operácii mal na štyri roky pokoj. "Celkovo sú to problémy s cievami," vysvetľoval hlavný pôvod jeho zdravotných problémov. Za veľký dar považuje, že majú o neho ľudia stále záujem a je obdivuhodné, že napriek všetkému stále zvláda vyjsť na pódium a spievať.

Najčítanejšie