Zatiahnuté
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Pokus českej hviezdy o samovraždu! Speváčka sa predávkovala liekmi pre nešťastnú lásku!
Zdielať na
Hudba

Pokus českej hviezdy o samovraždu! Speváčka sa predávkovala liekmi pre nešťastnú lásku!

Archívne video

Medzi staršiu generáciu skvelých českých speváčok s veľkým hlasom možno zaradiť aj Petru Janů (71), vlastným menom Janu Petrů. Je až trojnásobnou Zlatou slávicou v známej ankete popularity spevákov. Mužom jej života bol už zosnulý manžel Michal Zelenka (†63), ktorý v roku 2011 prehral svoj boj s rakovinou pľúc. Pre speváčku to bola obrovská strata. Ale v jej ranej mladosti sa vyskytol muž, pre ktorého takmer zomrela ona.

​Ani hviezdna speváčka Petra Janů sa vo svojom mladom veku nevyhla nešťastnej láske. No zrejme celkom stratila hlavu a pre zlomené srdce to mohlo dopadnúť až fatálne. "Bola som vtedy prvýkrát všetkými zmyslami zamilovaná a mala pocit, že lietam na obláčiku," zverila sa Petra pre magazín Téma so spomienkami na svoju prvú lásku. Ako mnohí umelci, aj ona všetko prežívala až priveľmi. Nenechávala si miesto na pochybnosti a do všetkého šla naplno.

Ako to býva u mladých zamilovaných dievčat, verila, že jej láska k vysnenému "princovi" pretrvá naveky ako v rozprávkach. Aj ona ale tvrdo narazila na realitu. "A raz táto moja láska prišla na ples, kde som ja spievala s kapelou, s úplne iným dievčaťom. Tancovali pod pódiom, bozkávali sa a ja som tam stála ako trúba a spievala. Všetko sa mi zrazu zdalo márne. Zjedla som nejaké prášky a prebudila sa v blázinci," zverila sa s neblahou príhodou, ktorá ju mohla stáť až život.

Petra a jeden z jej veľkých hitov:

Našťastie jej osud včas poslal záchrancu v podobe jej matky. "Keď ma mama našla doma, naliala do mňa horúce mlieko a okamžite odviezla do Kosmonos, kde boli okrem myší všetky duševné choroby pohromade. Jedna bláznivá pacientka si zmyslela, že mi v spánku niečo urobí. To vás rýchle vylieči," poznamenala so sarkazmom dnes už skúsená žena. Toho pravého stretla až neskôr, aj keď to tak spočiatku veľmi nevyzeralo. S hudobníkom a producentom Michalom Zelenkom žila v pevnom manželskom zväzku od roku 1978 až do jeho skonu v roku 2011. Ďalší muž blízky jej srdcu sa už v jej živote neobjavil, samotu zaháňa koncertovaním.

Najčítanejšie