Oblačno
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Mega hviezdy na nože! Miley Cyrus údajne ukradla pieseň TOMUTO slávnemu kolegovi!
Zdielať na

Mega hviezdy na nože! Miley Cyrus údajne ukradla pieseň TOMUTO slávnemu kolegovi!

Archívna reportáž

Proti hviezdnej speváčke Miley Cyrus (31) sa začne viesť súdny proces. V LA na ňu bola podaná žaloba, v ktorej je obvinená z kopírovania časti piesne Bruna Marsa (38) v jej hite Flowers. Za túto pieseň získala cenu Grammy. Spoluautormi sú Gregory Hein a Michael Pollack.

​Spoločnosť Tempo Music Investments, ktorá podala v LA žalobu na Miley Cyrus tvrdí, že v jej piesni Flowers neoprávnené využila viacero prvkov z klavírnej balady Bruna Marsa When I Was Your Man z roku 2013. Ako uviedli v Rolling Stone, v žalobe sa okrem nej obviňuje aj vydavateľstvo a niekoľko ďalších spoločností za distribúciu Flowers. Tempo Music Investments má vlastniť určité percento autorských práv na Marsovu pieseň, ktoré získalo od spoluautora Philipa Lawrencea.

Podľa žaloby sú významné podobnosti medzi oboma skladbami, a to v melódii a harmónii, texte aj v refréne. "Na základe kombinácie a množstva podobností medzi dvoma nahrávkami je nepopierateľné, že bez When I Was Your Man by Flowers neexistovala," stojí v argumentoch. Je pravdou, že sa v refréne oboch skladbách vyskytujú slovné spojenia "kúpiť kvety", "držať za ruku", či o tancovaní. Fanúšikovia Miley Cyrus špekulovali o piesni, že mala byť odkazom pre jej exmanžela Liama ​​Hemswortha, najmä keď ju navyše Miley vydala v deň jeho narodenín. Liam jej mal kedysi nechať zahrať Marsovu When I Was Your Man.

Niekto si dal prácu a tie dve piesne zmixoval:

​Cyrus s Flowers obsadila prvé miesta v rebríčkoch hitparád po celom svete. Tempo Music od nej požaduje zatiaľ neurčenú výšku finančnej náhrady škody, ako aj zákaz reprodukovať, distribuovať alebo verejne predvádzať túto skladbu. "S Flowers vytvorili Cyrus, Hein a Pollack odvodené dielo od When I Was Your Man bez povolenia," tvrdí sa v žalobe s tým, že by Cyrus nikdy s Flowers nedosiahla taký úspech. Ako ona, tak ani Bruno Mars sa k tomu zatiaľ nevyjadrili. Fanúšikovia ale majú jasno - tieto dve piesne sa na seba podobajú len v tom, že pieseň Flowers je reakciou Miley na rozvod s Hemsworthom, ktorému tak nechala jasný odkaz.

Najčítanejšie