Polojasno
15°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Bendig sníva o dvoch deťoch! S partnerom chce jedno vlastné, druhé adoptované!
Zdielať na

Bendig sníva o dvoch deťoch! S partnerom chce jedno vlastné, druhé adoptované!

Archívna reportáž

V partnerskom zväzku s Lukášom Rejmonom (39) je spevák Jan Bendig (30) už pekných pár rokov zjavne veľmi spokojný. K dokonalému šťastiu mu však chýbajú deti. Netají tento sen už vyše dvoch rokov, no uvedomuje si aj to, že v rámci českej legislatívy je to zatiaľ takmer nemožné. Napriek tomu sa svojich predstáv o rodinke nevzdáva, čo teraz potvrdil.

​Zatiaľ čo sa podaktoré matky vzdávajú z rôznych dôvodov svojho dieťaťa hneď po narodení, nemálo párov po nich márne túži. S adopciou to nie je jednoduché, ba pre homosexuálne páry to legislatíva ani neumožňuje. Posťažoval sa na to aj spevák Jan Bendig, ktorý už niekoľko rokov žije s jeho snúbencom Lukášom Rejmonom pod jednou strechou v ich veľkom dome. Poslanci už ale schválili novelu občianskeho zákona o možnosti výchovy dieťaťa pre pár homosexuálov vtedy, ak je jeden z partnerov biologický otec.

Honzovi Bendigovi sa tak sčasti otvára možnosť ako si naplniť túžbu po dieťati. "Ja sa na to strašne teším. Chcel by som nejakú náhradnú mamičku, ktorá by to dieťa donosila," priznal sa pre eXtra.cz, ale k tomu dodal, že tým neskončí.  "Chcel by som jedno adoptovať, takže by som chcel hneď dve decká. To by bolo fajn," načrtol víziu. Adopciu by uvítal najmä jeho partner Lukáš Rejmon. Tá však pre homosexuálne páry zatiaľ nie je ani podľa novely zákona v Česku možná, stále sa o tom ale vedú diskusie. "Zdá sa mi to smutné a celkom debilné. Je to veľká škoda, pretože tie decká by vyrastali doma v láske rovnako, ako by vyrastali u muža a ženy," mieni o zákone Bendig.

Jan má perfektne rozbehnutú kariéru, známy je aj na Slovensku:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Bendig (@bendigjan)

Podľa jeho názoru je jedno, či deti bude vychovávať pár rovnakého pohlavia. "Je to škoda, pretože takto to dieťa bude vyrastať do osemnástich v detskom domove," smutne konštatoval, že sa politikom zdá byť lepší detský domov a skutočný domov s dvomi milujúcimi rodičmi, hoci rovnakého pohlavia. Jeho partner Lukáš je ale trochu zdržanlivejší, pred dvomi rokmi sa vyjadril: "Honza chce dieťa, najradšej hneď, ale ja hovorím, že musíme ešte pracovať aspoň päť rokov, aby sme sa potom mohli venovať dieťaťu". Bendig mu vtedy pritakal s tým, že sa sám trochu považuje za dieťa a je s ním preto ešte veľa práce. "Všetko má svoj čas, hlavne chcem byť poriadne zabezpečený, aby som dieťaťu mohol dať celý vesmír," uznal vtedy, no je zjavné, že je "biologické hodiny" tikajú a téma rodiny sa stáva stále horúcejšou.

Najčítanejšie