Jasno
18°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Hoci je hviezda, šoférovanie v opitosti si odpyká! Trest speváka neminul!
Zdielať na

Hoci je hviezda, šoférovanie v opitosti si odpyká! Trest speváka neminul!

Archívna reportáž

Akoby to začalo ísť po štyridsiatke s Justinom dolu vodou

V polovici júna zastavila polícia na Long Islande americkú popovú hviezdu, Justina Timberlakea (43), keď krátko po polnoci šoféroval svoje auto. Všetko nasvedčovali tomu, že si vypil, aj jeho sklovité, krvou podliate oči a silný alkoholový zápach z úst. Priznal, že pred jazdou dal jedno martini, ale odmietol sa podrobiť dychovej skúške. Tento piatok ho súd uznal vinným a neminul ho ani trest.

​Pre amerického speváka Justina Timberlakea sa skončila jeho jazda autom pod vplyvom alkoholu pomerne dobre. Krátko po polnoci 18. júna nezastavil svojím autom na stopke, čo si všimla polícia a sledovala, ako čudne manévroval s autom na ceste. Keď ho zastavila, bolo jasné, že nie je v poriadku: "Jeho oči boli podliate krvou a sklovité, z jeho dychu vychádzal silný zápach alkoholického nápoja, nebol schopný sústrediť svoju pozornosť, neustále kráčal a mal slabé výsledky vo všetkých štandardizovaných testoch triezvosti v teréne". Polícia speváka preto zatkla.

Napokon z toho Timberlake vyviazol celkom dobre. Iste aj preto, že bol zdvorilý a s políciou spolupracoval. Na súde, ktorý sa konal v mestečku Sag Harbor, kde sa udalosť odohrala, priznal vinu, že šoféroval so zníženou schopnosťou, čo sa ráta za menší dopravný priestupok. Dostal pokutu 500 dolárov a nariadený výkon verejnoprospešných prác. Timberlakeov právny zástupca Edward Burke povedal, že bol spokojný so znížením obvinenia a spochybnil akékoľvek správy, že bol Timberlake opitý, keď ho zatkli, uviedli v CBS News. Pred budovou súdu Timberlake povedal: "Z tejto mojej chyby by sa mal každý poučiť. Aj keď ste si dali jeden drink, nesadajte si za volant auta."

​Spevákovi bola pozastavená licencia na riadenie auta na 90 dní. Sudca mu nariadil verejnoprospešné práce v neziskovej organizácii na 25 hodín a "verejné bezpečnostné oznámenie". Okresný prokurátor Raymond Tierney vo vyhlásení uviedol: "Oceňujeme jeho ochotu niesť zodpovednosť za svoje správanie a za to, že využíva svoju platformu na zvýšenie povedomia verejnosti o nebezpečenstvách jazdy pod vplyvom alkoholu. Zaobchádzalo sa s ním rovnako ako s akýmkoľvek iným obžalovaným. Spravodlivosť by sa mala uplatňovať rovnako na všetkých jednotlivcov, bez ohľadu na ich bohatstvo alebo postavenie celebrity." Justin si teda sype popol na hlavu, na druhej strane, čoraz častejšie majú mnohí fanúšikovia pocit, že nie je v poriadku, hoci skôr ako alkohol sa zdajú byť problémom drogy...

Počas turné sa viackrát zdalo, že spevák nie je celkom v poriadku:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Justin Timberlake (@justintimberlake)

Najčítanejšie