Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Tvrdá rana pre hviezdnu kapelu! Rakovina zasiahla jedného z nich!
Zdielať na

Tvrdá rana pre hviezdnu kapelu! Rakovina zasiahla jedného z nich!

Zdroj: instagram/RD @mimisupernova

Po roku mlčania sa rozhodol hudobník Roger O'Donnell zo skupiny The Cure odhaliť, že mu diagnostikovali "veľmi zriedkavú a agresívnu formu lymfómu“. Podnietila ho k tomu skutočnosť, že september je vyhlásený za Mesiac povedomia o rakovine krvi a chce pomôcť s osvetou. Na sociálnej sieti Roger poradil svojim fanúšikom, aby sa nechali otestovať. Skoré diagnostikovanie zvyšuje šancu na vyliečenie.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Roger O'Donnell (@rogerxodonnell)

Vo svojom príspevku na sociálnej sieti sa hudobník Roger O'Donnell zo skupiny The Cure priznal, že "pár mesiacov ignoroval symptómy“ začínajúcej vážnej choroby a po biopsii si vypočul "zničujúci" výsledok. "Teraz som dokončil 11 mesiacov liečby pod vedením jedných z najlepších odborníkov na svete s názormi a radami od tímov, ktoré vyvinuli lieky, ktoré som dostával. Mal som výhodu najnovšej sci-fi imunoterapie a niektorých liekov, ktoré boli prvýkrát použité pred 100 rokmi. Poslednou fázou liečby bola rádioterapia, ktorá bola tiež jednou z prvých metód vyvinutých proti rakovine," vysvetlil.

​​​"Rakovinu je možné poraziť, ale ak vás diagnostikujú dostatočne skoro, máte oveľa väčšiu šancu, takže všetko, čo musím povedať, je, choďte na TESTOVANIE, ak máte čo len najmenšiu predstavu, že by ste mohli mať príznaky, choďte na vyšetrenie," radil O'Donnell. Symptómy diagnózy lymfómu sa môžu líšiť, no bežne zahŕňajú horúčku, opuchnuté lymfatické uzliny, nočné potenie, únavu, svrbenie kože, stratu chuti do jedla, ľahké modriny alebo krvácanie, nevysvetliteľnú stratu hmotnosti a bolesť na hrudníku, v bruchu aj kostiach.

Pripomeňte si jeden z mnohých hitov kapely:

O'Donnell sa pochválil, že odkedy začal vlani na jeseň s liečbou, má sa "dobre a prognóza je úžasná". Vtipne poznamenal: "Ten šialený vrah so sekerou zaklopal na dvere a my sme neodpovedali." Na záver svojho príspevku sa poďakoval lekárom, priateľom aj rodine a odkázal: "Ak poznáte niekoho, kto je chorý alebo trpí, porozprávajte sa s ním, každé jedno slovo pomôže, verte mi, že to viem." Roger O'Donnell sa stal oficiálnym členom The Cure v roku 1987, v roku 1990 z nej odišiel pre nezhody s kolegami. Vrátil sa v roku 1995, ale opäť odišiel v roku 2005, aby sa v roku 2011 zas vrátil. V roku 2019 ho uviedli do Rock and Roll Hall of Fame ako člena skupiny The Cure.

Najčítanejšie