Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Položiť kvety na hrob Patejdlovi..? Nemožné! Manželka miesto posledného odpočinku stále tají
Zdielať na

Položiť kvety na hrob Patejdlovi..? Nemožné! Manželka miesto posledného odpočinku stále tají

Archívna reportáž

Mnohým fanúšikom zosnulého hudobníka Vaša Patejdla (†68) prekáža, že ani rok od jeho skonu nevedia, kde mu môžu položiť kvety na hrob. Vdova po ňom, Miluše Patejdlová (53), to napriek sľubom doteraz neprezradila. Nepáči sa jej však nátlak, upozornila, že si nenechá do ničoho hovoriť a spomenula aj Vašovu prvú manželku, že by o tom nemala informovať, lebo sa je to vôbec netýka.

​Na prvé výročie úmrtia manžela Vaša Patejdla jeho vdova, Miluše Patejdlová, napísala na sociálnej sieti pre jeho fanúšikov: "Ďakujem všetkým, ktorí zostali verní Vašovi a jeho hudbe a pomáhajú udržať jeho odkaz pri živote."  Jej cieľom je, aj spolu s jej synom "udržať Vašove sociálne siete aktívne, aby sme si na neho všetci spoločne spomínali a informovať vás o projektoch, ktoré pripravujeme na jeho počesť". Vie vraj, čo Vašo pre jeho priaznivcov znamenal, a má aj pochopenie pre ich túžbu "že by ste sa mu radi prišli osobne pokloniť".

Pravda ale je, že zatiaľ im to stále neumožnila: "O mieste posledného odpočinku Vás budem informovať cez tento profil, akonáhle príde správny čas." Dôvod utajovania miesta posledného odpočinku ale neupresnila, no dala prísľub: "S jeho priateľmi a kolegami budeme pracovať na tom, aby sme sa pri jeho piesňach mohli v budúcnosti stretávať všetci spoločne". Vdova poďakovala za rešpektovanie jej a synovho súkromia.

Len ťažko sa lúčilo so slovenskou legendou:

​No podľa jej vyjadrení pre ahaonline.cz bude rada, keď nastane čas a Vašov hrob bude prístupný všetkým: "Veľmi si prajem, aby Vašovi fanúšikovia mohli prísť na jeho hrob, mohli si na neho zaspomínať. Dajte mi, prosím, ešte čas..." Upozornila, že žiadny tlak ale jej rozhodnutie neurýchli. "Naliehanie ma skôr v konaní zastavilo, aj Vašo by určite povedal – láska, počkaj..," tvrdí Patejdlová. Iste jej nechce nikto uprieť právo v tomto smere rozhodovať, ale je to naozaj netypická situácia v prípade zosnulých legiend. Vdovec po Hanke Zagorovej, Štefan Margita, síce uchovával jej urnu rok doma, ale na jej pomník na pražskom Vyšehrade fanúšikovia kvety klásť mohli. Snáď už čoskoro svoje rozhodnutie prehodnotí.

Najčítanejšie