Zatiahnuté, dážď
13°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Už takmer rok sa lieči z rakoviny! Teraz Anička Slováčková priznala, ako na tom je!
Zdielať na

Už takmer rok sa lieči z rakoviny! Teraz Anička Slováčková priznala, ako na tom je!

Zdroj: Instagram/AS

Svojím vystúpením prišla nedávno podporiť finále súťaže Anděl mezi zdravotníky aj Anička Slováčková (29). Zaspievala si s viacerými kolegami počas prestávky súťaže zdravotníkov, ktorej víťazom sa stal doktor Petr Zeithaml. Bol to už piaty ročník a v porote zasadala aj bývalá prvá dáma Lívia Klausová. Anička Slováčková vyzerala skvelo, bola aj plná energie. Prácu zdravotníkov si veľmi váži, má s nimi už bohaté skúsenosti.

​Po skvelých dovolenkách, ktoré si užívala s priateľom pri mori, sa už vrátila Anička Slováčková domov, kde ju čaká okrem práce aj pokračovanie v liečbe rakoviny pľúc. O jej návrate sa dozvedela od lekárov práve pred rokom. Pred verejnosťou to však tajila až do jej koncertu spojeného s krstom albumu Osudová, ktorý sa uskutočnil v októbri. Krátko potom začala s chemoterapiou, ktorá je veľmi náročná a zanecháva na jej tele, ale aj na psychike, výrazné stopy. Na finále súťaže Anděl mezi zdravotníky to na nej ale vidieť nebolo.

Ako sa zverila pre Blesk, zachytili ju v dobe, keď už dva týždne nepodstupovala chemoterapiu. "Bola som prechladnutá, tak som to nechcela pokúšať. Je to náročná liečba. Nebudem robiť superhrdinku, keď to takto nie je. Takže teraz som plná energie, pretože v sebe nemám žiadnu chémiu, ale normálne som po liečbe dosť unavená. Navyše v týchto horúčavách to nie je nič príjemné," zverila sa so svojou situáciou. Ľutuje, že nemá doma v Prahe vo svojom podkrovnom byte klimatizáciu.

Aničkine pesničky sú príjemne pozitívne:

Sype si za to popol na hlavu: "Je to moja chyba, otec mi to radil, keď som sa tam sťahovala, ale ja som musela hrať múdrejšiu a všetko si zariadiť podľa seba. Teraz na to doplácam." V liečbe chemoterapiou bude onedlho pokračovať. "Keď už pokračovať nebudem, tak o tom dám nejakým spôsobom vedieť... Môj stav je v takej hruškovej sezóne. Ale snáď je to na dobrej ceste," povedala, no neobjasnila, čo myslí tou "hruškovou sezónou. Vyznieva to tak, že stav nie je ideálny, ale ani kritický. "Sama pred sebou snažím robiť, že sa nič nedeje," hovorí Anička, ktorá neprestáva myslieť pozitívne. Nechce sa v tom utápať, lebo vtedy to znáša horšie. V celkom pozitívnej energii ju vraj držia aj zdravotníci. Mala na nich šťastie, keď natrafila nielen na skvelých odborníkov, ale aj ľudsky príjemných ľudí.

Najčítanejšie